Καταδίκη για Πανθουριακό

Καταδίκη για Πανθουριακό

ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Η ΕΦΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΥ-ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΣ

Ο χειρότερος εφιάλτης του Πανθουριακού έγινε πραγματικότητα, με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, η οποία κάνει δεκτή την ένσταση του Πανηλειακού για το μεταξύ τους παιχνίδι στην Καλαμάτα στο πλαίσιο του πρωταθλήματος ανόδου στη Γ’ Εθνική, λόγω προσκόμισης ακατάλληλης άδειας χρήσης του Σταδίου της Παραλίας (η αναμέτρηση είχε ξεκινήσει με μια ώρα καθυστέρηση). Δεδομένου ότι η ομάδα της Ηλείας, παρά την ήττα με 2-1 στην εν λόγω αναμέτρηση για την προτελευταία αγωνιστική του 5ου Ομίλου, κατόρθωσε να εξασφαλίσει ως 3η την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία, ουσιαστικός κερδισμένος είναι ο Πανγυθεατικός. Το λακωνικό συγκρότημα υποστήριξε νομικά την υπόθεση και με την απόφαση μηδενισμού του Πανθουριακού επωφελείται άμεσα, καταλαμβάνοντας θέση στην 3άδα που αφήνει το τοπικό για τη Γ’ Εθνική. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, που αναβλήθηκε δύο φορές, ο Πανηλειακός αποσύρθηκε από την υποστήριξή της, δεδομένου ότι δεν είχε κανένα ενδιαφέρον πλέον.
Την ίδια στιγμή που η πλευρά του Πανθουριακού δηλώνει άγνοια, καθώς η απόφαση δεν έχει κοινοποιηθεί επισήμως, ο Πανγυθεατικός σε ανακοίνωσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
«Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να κάνει δεκτή την ένσταση του Πανηλειακού κατά του Πανθουριακού για την προσβολή του κύρους της μεταξύ τους αναμέτρησης. Στη συγκεκριμένη υπόθεση ο Πανγυθεατικός μας έλαβε μέρος με πρόσθετη παρέμβαση. Σύμφωνα με την απόφαση, ο αγώνας κατακυρώνεται στον Πανηλειακό και αφαιρούνται 3 βαθμοί από τον Πανθουριακό (σ.σ. του επεβλήθη και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ), κάτι που σημαίνει ότι ο Πανγυθεατικός μας τερματίζει 3ος στον 5ο όμιλο και παίρνει την άνοδο στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.
Μετά την άδικη αγωνιστικά πτώση από τη Γ’ Εθνική την περασμένη περίοδο, είναι πολύ δύσκολο να βρεις τη δύναμη να σταθείς ξανά στα πόδια σου. Εμείς όμως το καταφέραμε! Με αμιγώς λακωνική ομάδα, με παιδιά από τις ακαδημίες μας, με 1 ήττα όλη τη χρονιά σε πρωτάθλημα Λακωνίας και μπαράζ. Καταφέραμε ο Πανγυθεατικός να γράψει άλλη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του και να πάρει ένα ακόμα πρωτάθλημα και μια ακόμα άνοδο!
Ευχαριστούμε πολύ το νομικό μας εκπρόσωπο και πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ κο Γκαγκάτση Βασίλη για την άψογη συνεργασία και την άριστη νομική εκπροσώπηση!
Ευχαριστούμε την ΕΠΣ Λακωνίας και τον πρόεδρο κο Καρρά Τάκη, που στάθηκαν δίπλα μας σε όλη τη διαδικασία των μπαράζ ανόδου, αλλά και σε οτιδήποτε χρειαστήκαμε.
ΥΓ Η άνοδος μας θα οριστικοποιηθεί τυπικά την επόμενη Τετάρτη που θα έχει παρέλθει το χρονικό περιθώριο για έφεση από κάθε πλευρά».
Η υπόθεση έχει ακόμη δύο σκέλη, τη δυνατότητα του Πανθουριακού να κάνει έφεση, αλλά και την εξέταση άλλων αξιόποινων πράξεων (υπάρχει κατηγορία για πλαστογραφία του εγγράφου), καθώς ο φάκελος διαβιβάστηκε στον αθλητικό εισαγγελέα.