ΚΕΔΕ: «Απαιτούνται επιπλέον πόροι για έργα οδικής ασφάλειας στους Δήμους»

ΚΕΔΕ: «Απαιτούνται επιπλέον πόροι για έργα οδικής ασφάλειας στους Δήμους»

Σε τακτική συνεδρίαση συνήλθε την περασμένη Δευτέρα 18 Ιουλίου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, για θέματα επικαιρότητας που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κατά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφερόμενος στην πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για το έργο Οδικής Ασφάλειας που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης το χαρακτήρισε ως εξαιρετικά σημαντικό. «Τα ασφαλτικά των πόλεών μας, τόνισε, είναι διαλυμένα από τα έργα για το αέριο, υδρεύσεις, αποχετεύσεις, οπτικές ίνες, αλλαγή και υπογειοποίηση δικτύων. Και ως οδική ασφάλεια δεν πρέπει να νοείται μόνο αυτή για τα αυτοκίνητα, αλλά και για τα δίκυκλα, αφού πάρα πολλά τροχαία γίνονται μέσα στις πόλεις. Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στις περισσότερες πόλεις που έχουν τέτοια δίκτυα. Τα δικά μας χρήματα δε φτάνουν σε καμία περίπτωση να τα αποπληρώσουμε».

Σημείωσε δε ότι η πρόσκληση είναι μεν στη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο δημοσιεύτηκε μέσα στο καλοκαίρι, που ούτως οι άλλως οι υποστελεχωμένες τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων δεν είναι σε πλήρη λειτουργία.

«Σίγουρα θα πρέπει να δοθεί παράταση, είπε, αλλά με δεδομένο ότι και οι Περιφέρειες έχουν δικαίωμα υποβολής προτάσεων και σύμφωνα με πληροφορίες ένα μεγάλο ποσό έχει ήδη καλυφθεί, θα πρέπει να επισπεύσουμε τις διαδικασίες και, κυρίως, να ζητήσουμε περισσότερα χρήματα για ασφαλτικά.

Πρέπει να επιμείνουμε να προκύψουν και άλλα χρήματα, διότι δε βλέπω πιο δόκιμο χρηματοδοτικό εργαλείο από το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να μπορέσουμε να φτιάξουμε πόλεις οι οποίες θα είναι ασφαλείς για όλους».