Κλειστά για 3 ημέρες τα διαγνωστικά κέντρα και ιατρεία στη Μεσσηνία

Κλειστά για 3 ημέρες τα διαγνωστικά κέντρα και ιατρεία στη Μεσσηνία

Κλειστά θα είναι Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη τα διαγνωστικά κέντρα στη Μεσσηνία, καθώς διαμαρτύρονται για την πολιτική πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ για εξετάσεις που έχουν γίνει.

Σε ανακοίνωσή τους, οι ιατροί μικροβιολόγοι/βιοπαθολόγοι του νομού μας κάνουν λόγο για ένα εξαιρετικά σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα του κλάδου τους. «Τα Διαγνωστικά Ιατρεία απειλούνται με λουκέτο από την πολιτική πληρωμών του ΕΟΠΥΥ, που περικόπτει την αποζημίωση των διαγνωστικών εξετάσεων σε ποσοστό άνω του 70%! Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του οργανισμού, καλούμαστε να επιστρέψουμε, επιπροσθέτως, πάνω από το 40% της συνολικής αποζημίωσης που λάβαμε την τελευταία δεκαετία για υπηρεσίες που παρείχαμε στους ασφαλισμένους.

Όπως αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, διακυβεύεται πλέον η επιβίωση των διαγνωστικών ιατρείων μας, τα οποία “αποφασίστηκε αυθαίρετα” να χρωστούν επιπρόσθετα ποσά στο κράτος, ενώ οι τρέχουσες αποζημιώσεις του ΕΟΠΥΥ ήδη δεν επαρκούσαν για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των ιατρείων. Ταυτόχρονα, διακυβεύεται και η ποιότητα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που εσείς ως πολίτες απολαμβάνετε και θεωρείτε δεδομένη, αφού αυτή συνδέεται άμεσα με τα διαγνωστικά ιατρεία και την επιβίωσή τους».

Οι ιατροί δηλώνουν ότι ως ένδειξη διαμαρτυρίας κλείνουν για 3 ημέρες τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και τα κλινικοεργαστηριακά ιατρεία, διευκρινίζοντας ότι δε ζητούν να πληρώνουν οι ασθενείς τις εξετάσεις τους, αλλά ο ΕΟΠΥΥ ως οφείλει.

«Ζητούμε την κατανόησή σας στην προσπάθεια που κάνουμε για τη διάσωση των ιατρείων μας και λυπούμαστε για την αναστάτωση στην οποία σας υποβάλλουμε», καταλήγει η ανακοίνωση.