Κορφιωτάκειο: Τη σύμβαση ανακατασκευής του υπογράφει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Μεσσηνίας

Κορφιωτάκειο: Τη σύμβαση ανακατασκευής του υπογράφει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Μεσσηνίας

Την εργολαβική σύμβαση για το με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ έργο ανακατασκευής και αποκατάστασης του Κορφιωτάκειου κτηρίου, στην Καλαμάτα, το οποίο προορίζεται να στεγάσει το Εκκλησιαστικό και Χριστιανικό Μουσείο της Μητρόπολης Μεσσηνίας, υπογράφει την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιουλίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Η υπογραφή της εν λόγω σύμβασης, μετά την οποία θα ακολουθήσουν δηλώσεις από τον περιφερειάρχη προς τα μέσα ενημέρωσης, θα γίνει στις 9 το πρωί, στα γραφεία της Μητρόπολης Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

Το εν λόγω έργο, για το οποίο υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και της Μητρόπολης, πέρυσι τον Δεκέμβριο, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Με την ευκαιρία αυτή, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας θα δωρίσει στον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο προσωπογραφία του Παπαφλέσσα, η οποία θα αναρτηθεί στο εν λόγω μουσείο -τις επιπλέον μελέτες για το οποίο, όπως η μουσειολογική προτίθεται να αναλάβει η Περιφέρεια, όπως είπε ο περιφερειάρχης.

Την ίδια ημέρα, εξ άλλου, ο Π. Νίκας θα προβεί και στην υπογραφή εργολαβικών συμφωνητικών και για άλλα έργα στη Μεσσηνία, μεταξύ των οποίων η βελτίωση του δρόμου της Μάνης, στο τμήμα μετά την Στούπα -έργο προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ