Μαγικά ηλιοβασιλέματα και αξέχαστες βραδιές με ξεχωριστές ταινίες στο νέο Kokteil Cinema

Μαγικά ηλιοβασιλέματα και αξέχαστες βραδιές με ξεχωριστές ταινίες στο νέο Kokteil Cinema

Η Μεσσηνία είναι ο απόλυτος τουριστικός προορισμός και το φετινό καλοκαίρι και πρωτοβουλίες σαν αυτή που πήρε το Κτήμα Πόλα, να προσθέσει βραδιές ποιοτικού σινεμά στην πανοραμική βεράντα του στο Αρχοντικό Αβίας, διευρύνουν τις επιλογές ντόπιων και επισκεπτών στη χαλάρωση και την ψυχαγωγία.

Το Κτήμα Πόλα λειτουργεί πάνω από μια εικοσαετία ένα συγκρότημα αυτόνομων μπανγκαλόους, για να ακολουθήσει λίγα χρόνια αργότερα το μεγάλο «άνοιγμα» με τη φιλοξενία κοινωνικών εκδηλώσεων (ιδανικός χώρος για γάμους και βαφτίσια, καθώς μάλιστα υπάρχει και εκκλησάκι για τις τελετές), αλλά και άλλων ξεχωριστών συνάξεων, όπως το καθιερωμένο φθινοπωρινό διεθνές φεστιβάλ τάνγκο, συναντήσεις γιόγκα, συνέδρια κ.ά.

Ο υπέροχος χώρος, η άριστη εξυπηρέτηση και ανεπιτήδευτη φιλοξενία που συναντά κανείς στο Κτήμα Πόλα είναι φυσικό επόμενο, καθώς δημιουργήθηκε από ανθρώπους με μεράκι και μεγάλη εμπειρία στο χώρο του τουρισμού, με την κα Πόλα Κούλη και τον αείμνηστο σύζυγό της να αποτυπώνουν εκεί τις πολύπλευρες παραστάσεις που αποκόμισαν ως ενσυνείδητοι επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Την οικογενειακή επιχείρηση ήρθαν να ενισχύσουν με την ίδια αγάπη, χαμόγελο, νεανικό ενθουσιασμό και φρέσκιες ιδέες τα παιδιά της οικογένειας, Μαριπόλα, Ανδρόνικος και Ιωάννα.

Στην ίδια γραμμή το Kokteil Cinema που προστέθηκε τον τελευταίο χρόνο και δίνει την ευκαιρία σε περισσότερο κόσμο να απολαύσει όμορφες βραδιές με υπέροχα ηλιοβασιλέματα και θέα σε όλο το Μεσσηνιακό Κόλπο και την πόλη της Καλαμάτας, μαζί επιλεγμένες ταινίες ή μαγικές εικόνες με το φεγγάρι να ξεπροβάλλει πάνω από το πανί…

Για την ώρα οι προβολές γίνονται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, αλλά πολύ σύντομα θα προστεθούν Δευτέρες με παιδικές διδακτικές ταινίες που μπορούν τα παιδιά να παρακολουθήσουν με τους γονείς τους και Τρίτες με ελληνικές ταινίες. Ο χώρος (που περιλαμβάνει άνετες καρέκλες ή καναπέδες με τραπεζάκια) ανοίγει για να υποδεχθεί το κοινό από τις 8.00 το βράδυ, οι προβολές αρχίζουν στις 9.45 μ.μ. και μετά το φινάλε ο κόσμος έχει το χρόνο να καθίσει μέχρι τη 1.00 π.μ. να χαλαρώσει με την παρέα του και να συζητήσει για την ταινία.

Ο Ανδρόνικος ανέλαβε να εξηγήσει στο «Θ» το νέο εγχείρημα του Kokteil Cinema, που στους λίγους μήνες λειτουργίας του έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση. «Το είχαμε ως ιδέα καιρό, πέρυσι το καλοκαίρι αποφασίσαμε ότι θα το κάνουμε για να περνάει πιο ευχάριστα ο χρόνος και να μοιραζόμαστε με τον κόσμο τον όμορφο χώρο μας και την αγάπη μας για τον κινηματογράφο.  Το κόνσεπτ του Kocktail Cinema είναι προβολές ταινιών σε θερινό περιβάλλον, θερινή ατμόσφαιρα με μια μπάρα που προσφέρει κοκτέιλ, αναψυκτικά και ποπ κορν. Συνεργαζόμαστε με το Cinobo, που είναι σαν ένα ελληνικό Netflix. Όλες οι ταινίες που υπάρχουν σε αυτή την πλατφόρμα προέρχονται από ανεξάρτητους κινηματογράφους, από διεθνή φεστιβάλ, όχι χολιγουντιανές, προέρχονται από όλο τον κόσμο, είναι συνήθως βραβευμένες και κάπως ξεχωριστές.

Οι ταινίες αλλάζουν κάθε εβδομάδα, δηλαδή κάθε Τετάρτη και Πέμπτη είναι η ίδια ταινία, δύο προβολές την ίδια ταινία. Εφόσον μιλάμε για 4 ταινίες το μήνα, κοιτάμε τα είδη να διαφέρουν. Δηλαδή, συνήθως μια κωμωδία, αστυνομικού τύπου ή περιπέτεια, που συνήθως είναι από ασιατικό κινηματογράφο, κορεάτικα κ.τ.λ. που έχουν πολύ ωραίες ταινίες, σίγουρα υπάρχει μια ταινία η οποία θα είναι κοινωνική ή κοινωνικό δράμα, κι ανάλογα με τι έχουμε διαθέσιμο από τον κατάλογο του Cinobo, βάζουμε και μια τέταρτη. Προσπαθούμε να έχουμε μια ποικιλία και στις χώρες παραγωγής και στα είδη ταινιών.

Σκοπός μας είναι να αποφύγουμε τις χολιγουντιανές και πιο κλασικές ταινίες.

Το ξεκίνημα είναι πολύ θετικό, αρκετός κόσμος έρχεται και περνάει καλά, ακούμε συνέχεια θετικά σχόλια. Προσωπικά αυτό που θα ήθελα να δω να συμβαίνει παραπάνω είναι να έρχεται ο κόσμος νωρίτερα και να απολαμβάνει λίγο το ηλιοβασίλεμα. Έρχονται, δηλαδή, όλοι οι άνθρωποι στις 9.30 και μέσα σε δέκα λεπτά πρέπει να έχουμε εξυπηρετήσει τους πάντες και να αρχίσει η ταινία. Και είναι κρίμα, γιατί ο χώρος είναι εδώ κι εμείς να τον μοιραστούμε θέλουμε κάπως», καταλήγει ο νεαρός Ανδρόνικος Κούλης, ακολουθώντας το «Χαίρεσθε», που είναι το (σκαλισμένο σε μάρμαρο) «μότο» που καλωσορίζει τον κόσμο στο Κτήμα Πόλα και το Kokteil Cinema δίνει την ευκαιρία για αξέχαστες βραδιές εκεί, που μπορούν να επαναλαμβάνονται όλο το καλοκαίρι…

Οι επόμενες προγραμματισμένες προβολές
-Mother /Μητέρα Μπονγκ Τζουν Χο (ο σκηνοθέτης της γνωστής ταινίας «Παράσιτα»)
Προβολή Τετάρτη 20 & Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022, 21.45
-Μαγνητικά πεδία /Μagnetic Fields -σκηνοθ. Γιώργος Γούσης
Προβολή Τετάρτη 27 & Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022, 21.45
Για εισιτήρια: online μέσω @ticketmastergr και στο σάιτ (6,5 ευρώ) ή εναλλακτικά στην είσοδο πριν από την έναρξη (7 ευρώ).

Της Χριστίνας Ελευθεράκη