Μέχρι να τελειώσουν οι αναπλάσεις σε Πλαστήρα και Ναυαρίνου, πρέπει να βρεθεί λύση…

Μέχρι να τελειώσουν οι αναπλάσεις σε Πλαστήρα και Ναυαρίνου, πρέπει να βρεθεί λύση…

Έχουμε βαρεθεί να γράφουμε για παρατάσεις και παρατάσεις έργων, από το Ανοιχτό Θέατρο μέχρι την Αναγνωσταρά, τη Σφακτηρίας και… και… και…

Το ζήτημα που προκύπτει, ωστόσο, είναι αν απλά ταλαιπωρούν περιοίκους και πολίτες ή αν ελλοχεύουν κάποιους κινδύνους μέχρι να ολοκληρωθούν.

Αφορμή για το συγκεκριμένο ρεπορτάζ στάθηκαν όσα προκλήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση της Τετάρτης.

Αντικρίσαμε, λοιπόν, στις υπό ανάπλαση Πλαστήρα και Ναυαρίνου τραγικές εικόνες, που ίσως βέβαια να βοηθήσουν τους αρμοδίους να προβούν σε διορθωτικές κινήσεις.

Η δικαιολογία, πάντως, «όταν ολοκληρωθούν τα έργα το ζήτημα θα έχει λυθεί» είναι τουλάχιστον απαράδεκτη, γιατί δυστυχώς έχει φανεί (και φάνηκε και την Τετάρτη) ότι μέχρι να τελειώσουν μπορεί να έχουν συμβεί όσα είδαμε, αλλά και χειρότερα.

Αν, βέβαια, τα χρονοδιαγράμματα τηρούνταν, ίσως όλα να ήταν διαφορετικά, αλλά γράψαμε… παράταση στην παράταση.

Ανάπλαση Ναυαρίνου
Στην υπό ανάπλαση Ναυαρίνου, που είναι και επίσημα σε παύση οι εργασίες, σημειώθηκαν σοβαρά προβλήματα, καθώς τα φρεάτια στις κάθετους οδούς έχουν εξαφανιστεί.

Να σημειωθεί ότι διασχίσαμε την παράλληλο της οδού, Σανταρόζα, και στο τμήμα από τη Φαρών έως και τη Ρήγα Φεραίου δεν υπάρχει ούτε ένα (!) φρεάτιο.

Όσο για τη Ναυαρίνου, τα φρεάτια είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ανάπλαση Πλαστήρα
Ένα έργο που η περιοχή περιμένει χρόνια τώρα, το οποίο θα έλυνε αρχικά το ζήτημα με τις πλημμύρες που έχει ταλαιπωρήσει τους κατοίκους.

Την Τετάρτη, λοιπόν, είδαμε ξανά ιδιοκτησίες στο βόρειο τμήμα της οδού γεμάτες νερό, σίγουρα λιγότερο σε σχέση με άλλες φορές.

Κι ενώ στο βόρειο τμήμα υπάρχουν μεγάλοι αγωγοί προκειμένου να στέλνουν το νερό στη θάλασσα, παρατηρήσαμε ότι υφίσταται ζήτημα στη νότια πλευρά. Ειδικότερα, αγωγός στη νότια πλευρά είναι κλεισμένος με τσιμέντο, ενώ άλλοι θέλουν καθάρισμα, αφού είναι «πνιγμένοι» στα καλάμια και στα φερτά υλικά.

Αυτά από τις παραπάνω οδούς και ελπίζουμε άμεσα να υπάρξουν λύσεις, πριν φυσικά ολοκληρωθούν τα έργα… Γιατί αυτά… αργούν.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση