Πανηγυρική «πρώτη» της Καλαμάτας με στόχο την άνοδο στη Super League 1!

Πανηγυρική «πρώτη» της Καλαμάτας με στόχο την άνοδο στη Super League 1!

Όλοι στη Μαύρη Θύελλα εύχονται ότι η 25η Ιουλίου 2022 θα αποτελέσει την ιστορική ημερομηνία της έναρξης του ταξιδιού που θα ολοκληρωθεί με το τέλος του νέου πρωταθλήματος της Super League 2 και θα βρει την τοπική μας ομάδα να έχει πετύχει τον πολυπόθητο στόχο της ανόδου στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η «πρώτη» πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Στάδιο της Παραλίας, παρουσία δεκάδων φιλάθλων που έκαναν έντονη την παρουσία τους με τύμπανα, ιαχές και καπνογόνα, δίνοντας μια πανηγυρική και ίσως προφητική νότα…

Οι προϋποθέσεις φαίνεται ότι είναι πιο ιδανικές από ποτέ, με τον πρόεδρο Γιώργο Πρασσά (αν και φυσικά απόντα, λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων στην Αμερική) να έχει κάνει τα μέγιστα στο μετεγγραφικό στίβο, ώστε να δημιουργηθεί ένα πολύ ισχυρό ρόστερ.

Ο διακεκριμένος προπονητή Σάκης Τσιώλης ανέλαβε το βάρος να ενώσει παλιούς και καινούργιους ποδοσφαιριστές, έμπειρους και νέους σε ένα εμπνευσμένο σύνολο που θα πρωταγωνιστήσει, θα παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά και θα φτάσει αυτή τη φορά να …πιεί νερό από την πηγή.

Ευνοϊκό στοιχείο σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί η απόφαση να ανέβουν στη Super League 1, απ’ ευθείας (χωρίς μπαράζ), οι πρωταθλητές των δύο ομίλων –κάτι πάντως που ο κ. Τσιώλης τόνισε ότι είναι δίκοπό μαχαίρι, καθώς περισσότερες ομάδες θα έχουν τη φιλοδοξία να διεκδικήσουν πρωτιά και άνοδο.

Η ομάδα της Καλαμάτας θα συνεχίσει την προετοιμασία της σήμερα το πρωί στο Στάδιο και το απόγευμα στο γήπεδο του Ασπροχώματος, όπου και θα γίνουν πιθανότατα οι προπονήσεις όλης της εβδομάδας.
Ο χλοοτάπητας του Σταδίου αντιμετωπίζει προβλήματα και πρέπει να προστατευτεί και να βελτιωθεί με συμπληρωματικές παρεμβάσεις, ενώ στο αθλητικό κέντρο στα Παλιάμπελα επίσης γίνεται συντήρηση του χλοοτάπητα και επιπλέον τις προηγούμενες ημέρες έγινε εκ νέου στόχος διάρρηξης, με αγνώστους να αφαιρούν τα κλιματιστικά!

Το πρωί του Σαββάτου οι «μελανόλευκοι» θα παίξουν δίτερμα στο Στάδιο της Μεσσήνης, ενώ 2-17 Αυγούστου μετά και το ξεκαθάρισμα του ρόστερ (χθες βρέθηκαν στο γήπεδο σχεδόν 40 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων 6 νεαροί από την Κ20, ήτοι Σάλα, Δρούγας, Σαούτης, Γιαννόπουλος, Μουζάκης και ο Ντελλής του Ολυμπιακού Διαβολιτσίου, ενώ σήμερα θα έρθει να δοκιμαστεί Κροάτης από τον Αστέρα Τρίπολης) θα αναχωρήσει η καλαματιανή αποστολή για το Καρπενήσι, όπου θα γίνει το κυρίως στάδιο της προετοιμασίας.

Εκεί έχουν προγραμματιστεί και μια σειρά από φιλικά παιχνίδια: 6/8 με Ομ΄όνοια Αραδίππου (Κύπρος), 8/8 Αιολικός,10/8 Ολυμπιακός Β’. Θ’ ακολουθήσουν, μεταξύ άλλων, αγωνιστικά τεστ με ΠΑΟ Β’ και Παναχαϊκή, κατά την επιστροφή στην Καλαμάτα.

Τους ποδοσφαιριστές καλωσόρισε εκ μέρους του κ. Πρασσά και της διοίκησης ο Γιώργος Ράλλης (παραβρέθηκαν ακόμη, μεταξύ άλλων οι Κώστας Βεργής και Βασίλης Παναγιωτόπουλος, αλλά και ο γενικός αρχηγός, Τάσος Χατζηαγγελής) «υπενθυμίζοντας» τον στόχο της ανόδου.

Ο Σάκης Τσιώλης τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η ομάδα ξεκινάει από την αρχή της προετοιμασία της έχοντας σχεδόν το 100% του ρόστερ της.

Μίλησαν ακόμη οι νεοφερμένοι ποδοσφαιριστές Πασάς, Βασιλόγιαννης, Αρναρέλλης και ο mvp τερματοφύλακας των δύο τελευταίων ετών, Δημήτρης Ταΐρης, αναφερόμενοι στην ιστορική φανέλα της ομάδας, την εντυπωσιακή παρουσία του κόσμου, τον υψηλό πρωταγωνιστικό στόχο, που περνάει μέσα από πολλή δουλειά και προσπάθεια στο γήπεδο.

Τεχνικό τιμ
Σάκης Τσιώλης, Τάκης Δρούγας, Γιώργος Πολυμενέας, Κώστας Αθανασόπουλος (κοντά στην ανδρική ομάδα είναι κατά την προετοιμασία και ο Φραγκίσκος Κεράνης (επικεφαλής ακαδημιών)

Οι ποδοσφαιριστ΄ές που συμμετείχαν στην “πρώτη”
Τερματοφύλακες
Μέντες, Ταΐρης, Λαδάς, Καραχάλιος.

Αμυντικοί
Μπέριος, Λουπάνο, Μπακαγιόκο, Μοζέρ, Μαβινγκά, Κωνσταντινόπουλος, Κόκκορης, Σάλα.

Μέσοι
Αναστασόπουλος, Παπατόλιος, Ματέους, Μπενίτεζ, Ντος Σάντος, Αντεμάι, Πολίτης, Δρούγας, Σαούτης

Ακραίοι
Τριανταφυλλάκης, Λούκασικ, Μούζος, Γιαννόπουλος, Γκότσης, Τσιγαρίδης

Επιθετικοί
Πασάς, Ρόβας, Τάτος, Αρναρέλλης, Βασιλόγιαννης, Μπόρχες, Φελίπε, Μουζάκης, Ντελής, Νάνι, Ασαμόα .

Της Χριστίνας Ελευθεράκη