Penny Marathon 2022: Μια μεγάλη αγκαλιά για τα αδέσποτα και το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας

Penny Marathon 2022: Μια μεγάλη αγκαλιά για τα αδέσποτα  και το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας

Παρά τη μεγάλη πίεση για την οργανωτική προετοιμασία που προηγήθηκε, οι εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας… ξεκούρασαν την καρδιά τους την περασμένη Κυριακή, μέσα από τη γιορτή τoυ Penny Marathon, το οποίο αγκάλιασε μαζικά ο κόσμος.

Πρόκειται για τον αγώνα δρόμου που διεξάγεται με στόχο την ευαισθητοποίηση για τα αδέσποτα, ξεκίνησε ως θεσμός το 2012 και διεξάγεται έκτοτε σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Δήμος Μεσσήνης αγκάλιασε τη σημαντική αυτή εκδήλωση, που είχε ως επίκεντρο την όμορφη παραλία της Μπούκας, ενώ το «παρών» έδωσε και ο ίδιος ο δήμαρχος, Γιώργος Αθανασόπουλος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι έλαβαν μέρος περισσότεροι από 100 δρομείς και ποδηλάτες, με το Σύλλογο Αθλουμένων Μεσσήνης να συγκαταλέγεται μάλιστα (όπως και ο Δήμος Μεσσήνης) στους συνδιοργανωτές του Penny Marathon 2022 της Μεσσηνίας. Ανταποκρίθηκαν, όμως, αθλητές και από άλλες περιοχές, εκτός από την Καλαμάτα, από τα Φιλιατρά, ακόμα και από την Αρχαία Ολυμπία! Η εκκίνηση του μεγάλου αγώνα έγινε από το σιδηροδρομικό σταθμό Μεσσήνης, σε μια συμβολική κίνηση που πρόσθεσε μια ιστορική διάσταση δίπλα στη φιλοζωία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Εκτός από το αγωνιστικό μέρος, το πρόγραμμα περιλάμβανε ακόμη γιόγκα, χορευτικά, μουσική, μπαζαάρ, μπουφέ και κεράσματα (από το ξενοδοχείο Neilson, που στηρίζει από την αρχή την προσπάθεια), αλλά και πολύ κέφι και χορό από μικρούς και μεγάλους, χαρούμενα γαβγίσματα, αμέτρητα σκυλίσια χαμόγελα και, φυσικά, τρελά κουνήματα ουρών, από τα σκυλάκια που συνόδεψαν τους δίποδους φίλους τους στη γιορτή της Μπούκας!

Το Penny Marathon 2022 της Μεσσήνης στέφθηκε με επιτυχία, με τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για του χρόνου, με ακόμη περισσότερους φίλους και ακόμη λιγότερα αδέσποτα.

«Ευχαριστούμε πολύ όσους βοήθησαν στη διοργάνωση και διεξαγωγή του αγώνα. Το Δήμο Μεσσήνης και το δήμαρχο κ. Αθανασόπουλο. Ευχαριστούμε όλους εσάς που τρέξατε, περπατήσατε ή ποδηλατήσατε. Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή του Συλλόγου Αθλουμένων Μεσσήνης, των Olympia Runners, των δρομέων από Μεγαλόπολη, Φιλιατρά, Καλαμάτα, καθώς και από άλλες περιοχές της Ελλάδας που ήρθαν στη Μεσσήνη για το “Μαραθώνιο”.

Ευχαριστούμε, επίσης, και όσους ήρθατε στο bazaar μας και μας ενισχύσατε (σ.σ. όλα τα έσοδα θα πάνε για τις τεράστιες ανάγκες των αδέσποτων που φιλοξενούν και φροντίζουν οι εθελοντές του Φιλοζωικού).

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στο φωτογράφο μας Ανδρέα Μανωλακάκη και τον dj μας Χρήστο Κάτσαρη. Και μην ξεχνάμε τους υπέροχους χορηγούς μας: Ζαχαροπλαστειο Carino, Ξενοδοχείο Neilson, Κόκκους καφέ, Καφεκοπτείον Σπίνος, Μεζεδοπωλείο Κεντρικόν, Super Market Μουργής, Anado handmade creations, Φούρνος Σείριος Καίσαρης, Ψητοπωλείο Ανέκαθεν, Οινοποιία Ψαρούλη, Σύλλογος Η Χαρά του Παιδιού, Σχολή χορού Kinisis Τέχνη», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι διοργανωτές.