ΠεΣυΠ: «Πινγκ-πονγκ» απουσιών από τις συνεδριάσεις για την κυριάρχησή τους στο Σώμα

ΠεΣυΠ: «Πινγκ-πονγκ» απουσιών από τις συνεδριάσεις για την κυριάρχησή τους στο Σώμα

Σε μια ακόμα αναβολή οδηγήθηκε, πριν ακόμα ξεκινήσει, η χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη. Σε αυτό οδήγησε η αποχή μέρους των περιφερειακών συμβούλων του Σώματος, καθώς οι παρόντες στην αίθουσα ήταν μόλις 22, αριθμός που δεν ήταν αρκετός για να διεξαχθεί η συνεδρίαση.

Έτσι, περί τις 4.30 χθες το απόγευμα ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Γιάννης Μαλτέζος, ανακοίνωσε: «Δυστυχώς, λύεται η συνεδρίαση λόγω έλλειψης απαρτίας».

Σημειώνεται ότι και η προηγούμενη συνεδρίαση του ΠεΣυΠ ματαιώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, ενώ την αντίστοιχη οδό έχουν πάρει αρκετές συνεδριάσεις στο παρελθόν, καθώς κάθε φορά παρατηρείται να λείπει ικανός αριθμός περιφερειακών συμβούλων, θέλοντας οι εκάστοτε παρατάξεις να στείλουν τα δικά τους μηνύματα.

Σε κάθε περίπτωση, τα χθεσινά θέματα ήταν τα εξής:

•Έγκριση σχεδίου αντιμετώπισης καταστροφών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, με την κωδική ονομασία ΙΟΛΑΟΣ, Περιφέρειας Πελοποννήσου, έτους 2022 (εξ αναβολής)

•Ορισμός εκπροσώπων στην Περιφερειακή Επιτροπή Αναπτυξιακού Σχεδιασμού (ΠΕΑΣ) (εξ αναβολής)

•Λύση, θέση σε εκκαθάριση και ορισμός εκκαθαριστών Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑΜΚΕ) με την επωνυμία «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ» (εξ αναβολής).

Εντός ημερήσιας διάταξης το μοναδικό θέμα που ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί αναφορικά με τη Μεσσηνία ήταν το εξής:

«Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: Εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά – βιοέλαια, ισχύος 997,50 KW, της εταιρείας ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ KELEN ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Π.Ε., στη θέση ΚΑΣΚΟΥΤΗ ΓΡΑΝΑ – Αγροτεμάχιο υπ’ αριθμ. 38, της Τ.Κ. Αντικαλάμου, της Δ.Ε. Καλαμάτας, του Δήμου Καλαμάτας, της Π.Ε. Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου» (εξ αναβολής).

Της Χριστίνας Μανδρώνη