Προεδρία της Δημοκρατίας: Παραιτήθηκε η δημοσιογράφος Χρύσα Ρουμελιώτη καταγγέλοντας λογοκρισία

Προεδρία της Δημοκρατίας: Παραιτήθηκε η δημοσιογράφος Χρύσα Ρουμελιώτη καταγγέλοντας λογοκρισία

Η δημοσιογράφος κάλυπτε για σειρά ετών το ρεπορτάζ που αφορούσε την Προεδρία της Δημοκρατίας

Την ανακοίνωση της παραίτησής της από το ρεπορτάζ της Προεδρίας της Δημοκρατίας για λογαριασμό της ΕΡΤ, ανακοίνωσε χθες βράδυ η δημοσιογράφος Χρύσα Ρουμελιώτη. Η ίδια αφήνοντας σαφείς αιχμές για λογοκρισία, θέλησε να ολοκλήρώσει μια διαδρομή ετών στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ.

Όπως ανέφερε η ίδια χαρακτηριστικά:

“ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ

Το χοντρό βιβλίο που άνοιξε στην πρώτη του σελίδα το 1989, κλείνει σήμερα με εκκωφαντικό κρότο το οπισθόφυλλό του. Το νέο που θα αρχίσει τώρα να γράφεται,θα είναι σίγουρα πιο ενδιαφέρον,απελευθερωμένο και δημιουργικό. Οι εξελίξεις εξάλλου που προδιαγράφονται μας θέτουν και πάλι το δίλημμα: αξιοπρεπείς,χρήσιμοι και αξιόπιστοι ή δουλικοι και κόλακες;Στο δύσκολο παζλ προστίθενται δύο σκοτεινές ψηφίδες.

—–Δεν υπάρχουν πια βράχοι,όπως η Βλάχου,ο Καραπαναγιώτης,ο Φυντανίδης,ο Παπαϊωάννου…που τα κύματα των παρεμβάσεων σπαγαν και μέναν στα γραφεία τους, χωρίς να αγγίζουν τη δουλειά των συντακτών.

Και,

—–Δυστυχως,αυτό το ξέρουν,όσοι επιφανείς, αγνοώντας τις συνταγματικές επιταγές,παρεμβαίνουν. ΤΙ ΜΈΝΕΙ ΛΟΙΠΌΝ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ;Η περιφρούρηση της αξιοπρέπειάς μας και η προάσπιση της αξιοπιστίας μας. Επ αυτού κρινομαστε εξάλλου. Όχι από τους επιφανείς,αλλά από τους αναγνώστες,τους ακροατές και τους τηλεθεατές μας.Καλή ΔΥΝΑΜΗ σε όλους. Καλή ΞΕΚΟΎΡΑΣΗ,γιατί μας περιμένουν δυσκολα”.