Πρόκληση η ανάθεση του αντιπλημμυρικού έργου στον ΜΟΡΕΑ

Πρόκληση η ανάθεση του  αντιπλημμυρικού έργου στον ΜΟΡΕΑ

Εκδήλωση στην οδό Γλαύκου με αντικείμενο της συζήτησης το αντιπλημμυρικό έργο του Μορέα διοργάνωσε η ΚΟΒ Δυτικής Πόλης Καλαμάτας, παρουσία κατοίκων που μίλησαν για το πώς βίωσαν τις καταστροφικές πλημμύρες του 2016 και τα ψίχουλα που πήραν ως αποζημίωση για τις τεράστιες ζημιές που υπέστησαν.

Επίσης, παρουσίασαν τα τεράστια προβλήματα της Λαγκάδας, τα μπαζωμένα ρέματα και ότι δεν έχει γίνει καμία απολύτως παρέμβαση στα ρέματα της περιοχής, με αποτέλεσμα να ζουν με το φόβο της πλημμύρας σε κάθε βροχή.

Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Οικονομάκος, δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, σημείωσε στην ομιλία του ότι «πρόκειται για πρόκληση προς το λαό της πόλης η ανάθεση της μελέτης και της χρηματοδότησης του έργου αξίας 79 εκ. ευρώ στον ΜΟΡΕΑ, τόσο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από της Ν.Δ. Μας θυμίζουν την έκφραση “Να σε κάψω, Γιάννη, να σε αλείψω λάδι”, αφού ο κύριος υπεύθυνος της καταστροφικής πλημμύρας βαφτίζεται σωτήρας με επιπλέον χρήματα από τον  κρατικό προϋπολογισμό».

Αναφέρθηκε δε στις υπόλοιπες παρατάξεις που δε λένε  κουβέντα για τις ευθύνες του Μορέα και το ρόλο του στην πλημμύρα, ενώ στηλίτευσε τις «εν κρυπτώ συσκέψεις της Περιφέρειας με στόχο την εξομάλυνση του συνολικού σχεδίου και μόνο ζήτημα το σκεπασμένο τμήμα του Νέδοντα. Θέλει να παρουσιάσει ουσιαστικά το ίδιο έργο με αλλαγές που και πάλι θα ευνοούν τον Μορέα. Υπάρχουν περιθώρια ουσιαστικής παρέμβασης, ακόμα και τώρα, στην περιοχή της Λαγκάδας για να προλάβουμε το χειμώνα. Η Δημοτική Αρχή θα έχει τεράστιες ευθύνες αν συμβεί πλημμύρα στην περιοχή, γιατί έχουν κατατεθεί πολλές προτάσεις από τους κατοίκους και τους επιστήμονες».    

Κάλεσε, μάλιστα, τους κατοίκους «να πάρουν πάνω τους την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα με βάση δύο άξονες»: την πάλη για να γίνουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Λαγκάδας και να μην πνιγεί πάλι ο κόσμος και τη διεκδίκηση για ουσιαστικές αποζημιώσεις, έστω και τώρα, 6 χρόνια μετά τις καταστροφές.