Σ. Τσιώλης: Η Καλαμάτα δυναμώνει και μεγαλώνει και έρχονται να δοκιμαστούν παίκτες με μεγάλο ταλέντο

Σ. Τσιώλης: Η Καλαμάτα δυναμώνει και μεγαλώνει και έρχονται να δοκιμαστούν παίκτες με μεγάλο ταλέντο

Χθες το απόγευμα δεν κατέστη δυνατόν να συνεχιστούν οι δοκιμές της Καλαμάτας, αλλά ήδη από τις δύο πρώτες συναντήσεις (απόγευμα Τρίτης-πρωί Τετάρτης) βγήκαν αρκετά θετικά συμπεράσματα και όσον αφορά στη διαδικασία και όσον αφορά παίκτες που ξεχώρισαν.

Οι δοκιμαστικές προπονήσεις θα συνεχιστούν και σήμερα πρωί-απόγευμα , ενώ θα ακολουθήσει αμέσως μετά 4ήμερη αξιολόγηση του ρόστερ της Κ19, ενώ αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την επίσημη «πρώτη» της ανδρικής ομάδας, τη Δευτέρα 25 Ιουλίου και ώρα 6 μ.μ. στο Στάδιο της Παραλίας, που θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα και θα είναι ανοικτή για τους φιλάθλους.

Αυτό το 3ήμερο πάντως το γήπεδο του Ασπροχώματος και η Μαύρη Θύελλα βρίσκονται στο επίκεντρο, με δεκάδες νεαρούς ποδοσφαιριστές απ’ όλη την Ελλάδα να έχουν διακαή πόθο να γίνουν μέλη της ασπρόμαυρης αθλητικής οικογένειας (μεταξύ άλλων στο γήπεδο βρέθηκε αποστολή παικτών από τη Μύκονο, με τη συνοδεία του παράγοντα της ομώνυμης ΑΕ κ. Κουκα και του έμπειρου προπονητή, Θεοφύλακτου Παχατουρίδη). Εκεί τους υποδέχεται σύσσωμο το τεχνικό τιμ της ομάδας, με επικεφαλής τον προπονητή της ανδρικής ομάδας, Σάκη Τσιώλη, τους συνεργάτες του Τάκη Δρούγα, Γιώργο Πολυμενέα, τον γενικό αρχηγό Τάσο Χατζηαγγελή, τον αθλητικό Διευθυντή των Ακαδημιών και τον επικεφαλής του προπονητικού τιμ των «μικρών» τμημάτων Ηλία Μουρούσια και Φραγκίσκο Κεράνη αντίστοιχα, αλλά και διοικητικούς παράγοντες, όπως οι Βασίλη Παναγιωτόπουλο (εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ) και Κώστα Παπασταμάτη (αντιπρόεδρος).

Χθες το πρωί στο γήπεδο βρέθηκε και το «Θ», ενώ ο κ. Τσιώλης μίλησε στα τοπικά ΜΜΕ για τη διαδικασία των δοκιμαστικών, αλλά και για την ανδρική ομάδα, τονίζοντας τα παρακάτω:

 «Αυτό που γίνεται εδώ πέρα είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και χαρούμενο. Πρώτα απ’ όλα για την ίδια την Καλαμάτα, για την ομάδα, γιατί παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα προσφέρθηκαν και γέμισαν το γήπεδο εδώ της περιοχής. Ποδοσφαιριστές με πολύ ωραίο και μεγάλο ταλέντο, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι άνοιξε την πόρτα η Καλαμάτα πλέον και μπορεί να βλέπει και το ότι αυτά τα παιδιά επιλέγουν την Καλαμάτα για να έρθουν να δοκιμαστούν και να κάνουν αυτό το τεστ, είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας. Πάει να πει ότι η Καλαμάτα δυναμώνει και μεγαλώνει στην Ελλάδα. Τώρα όσον αφορά για το στόχο που έχουμε εδώ, πέρα από αυτό, το να ανοίξουμε την ομάδα, να ανοίξουμε δρόμους της ομάδος μας, έχει να κάνει πραγματικά για να δούμε και να τσεκάρουμε και κάποια παιδιά. Όπως βγαίνει εδώ, μέσα στο δεύτερο προπονητικό πρόγραμμα, υπάρχει αρκετό ταλέντο. Από εκεί και πέρα, θα παίξει μεγάλο ρόλο την ερχόμενη εβδομάδα για το πόσους ποδοσφαιριστές η μεγάλη ομάδα θα έχει στο δυναμικό της, για το αν μπορέσουμε να πάρουμε και κάποια παιδιά από αυτά, τα οποία δεν είναι ντε και καλά ότι θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα αλλά θα μπορούμε να τα διοχετεύσουμε κάπου, αλλά να έχουμε πάντα εμείς τον πρώτο λόγο για την συνέχεια και την εξέλιξη τους, είναι πολύ σημαντικό για να δούμε λίγο και για το αύριο. Ακόμα ένα πιο σημαντικό είναι βέβαια ότι εμείς έχουμε και την Κ19, την οποία την αποκλείσαμε τώρα από αυτές τις εκδηλώσεις εδώ για να δώσουμε την ευκαιρία -γιατί είναι πολλά τα παιδιά που ήρθαν από την επαρχία, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και απ’ όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη- να δώσουμε την ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά που ήρθαν από πολύ μακριά για να πάρουν την ευκαιρία τους. Τελειώνουμε την Πέμπτη το βράδυ αυτή την εδώ όλη την ιστορία με τους παίκτες που έρχονται από άλλες περιοχές της Ελλάδας και την Παρασκευή, Σάββατο, Δευτέρα και Τρίτη θα ασχοληθούμε επιμέρους με την Κ19 τη δική μας, για να δούμε και από εκεί τι κάνουμε και ποια παιδιά είναι σε ετοιμότητα ούτως ώστε να τους συμπεριλάβουμε ακόμα και στην προετοιμασία της μεγάλης ομάδος».

«Οι παίκτες είναι σημαντικοί, αλλά το σημαντικότερο είναι η ομάδα…»

Αναφερόμενος στις μετεγγραφικές κινήσεις που έχει κάνει η ανδρική ομάδα της Καλαμάτας ο Σάκης Τσιώλης σχολίασε:
«Το ρόστερ έχει ήδη υπερφορτωθεί. Ο πρόεδρος έκανε την υπέρβαση μπορούμε να πούμε και αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές σε όλες τις θέσεις. Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή μπορούμε να πούμε ότι μας λείπει κάτι, αν και πάντα υπάρχει πόρτα ανοικτή για έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή, σε όποια θέση και να παίζει. Αλλά ο αριθμός αυτή τη στιγμή των ποδοσφαιριστών και η ποιότητα που έχει η ομάδα νομίζω ότι είναι υπερπλήρως καλυμμένη για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις που έχει το πρωτάθλημα».

Όσο για τους στόχους, με βάση και την εντυπωσιακή ενίσχυση, ο προπονητής της Καλαμάτας ανέφερε:
«Οι παίκτες είναι πολύ σημαντικοί, αλλά το σημαντικότερο είναι η ομάδα κι εμείς έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει. Και η παρουσία μου εδώ, αυτό δείχνει, το ίδιο και η ομάδα και ο πρόεδρος κυρίως που εκφράζει όλη αυτή την ιστορία. Η ιστορία, η φανέλα και όλα αυτά που αντιπροσωπεύει η ομάδα της Καλαμάτας μπορούμε να πούμε ότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να φτιάξουμε μια ομάδα πρώτα απ’ όλα που θα πρωταγωνιστήσει και θα μπορεί να μας κάνει χαρούμενους από αυτό που θα βλέπουμε στο γήπεδο».
Χ.Ε.

Νέος προπονητής του τμήματος Κ17 ο Τάκης Μπιζίμης
Όπως ανακοίνωσε χθες η ΠΑΕ Καλαμάτα, νέος προπονητής του τμήματος Κ17 της Ακαδημίας, θα είναι ο Τάκης Μπιζίμης. Όπως τονίζεται ο  κ. Μπιζίμης τα τελευταία χρόνια προπονεί τμήματα ακαδημιών, και έχει υπάρξει στο παρελθόν ποδοσφαιριστής, με την φανέλα της ομάδας μας.

«Παναγιώτη, σε καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Μαύρης Θύελλας», καταλήγει η ΠΑΕ.