Σπείρα Αλγερινών από την Αθήνα έσπαγε αυτοκίνητα και έκλεβε τουρίστες

Σπείρα Αλγερινών από την Αθήνα έσπαγε αυτοκίνητα και έκλεβε τουρίστες

Είχαν δράση σε περιοχές σε όλη την Ελλάδα

Σπείρα Αλγερινών ταξίδευε σε παραλιακές περιοχές σε όλη την Ελλάδα και έσπαγε αυτοκίνητα τουριστών, κλέβοντας ό,τι έβρισκε. Όμως, η τύχη τους τελείωσε στη Μεσσηνία, όταν έσπασαν αυτοκίνητα σε Πολυλίμνιο και Βοϊδοκοιλιά και έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Οι δύο Αλγερινοί ξεκινούσαν από την Αθήνα και μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι δρούσαν σε τουριστικές περιοχές των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Μεσσήνης, στην Αρχαία Ολυμπία Ηλείας και του Δήμου Δίου-Ολύμπου Πιερίας. Συνολικά εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εννέα περιπτώσεις κλοπών και συνελήφθη ένα άτομο, ενώ κατηγορούνται ακόμη τρία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Στο Πολυλίμνιο

Το ξήλωμα της σπείρας ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής, όταν 38χρονος Αλγερινός  μαζί με 48χρονο ομοεθνή του έφτασαν με το αυτοκίνητο 58χρονου Έλληνα από την Αθήνα στο Πολυλίμνιο του Δήμου Μεσσήνης.

Εκεί διέρρηξαν δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα, σπάζοντας ένα τζάμι. Και από τα δύο αφαίρεσαν τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές, ταξιδιωτικά έγγραφα και είδη ένδυσης, συνολικής αξίας 1.500 ευρώ.

Έπειτα από άμεση αστυνομική κινητοποίηση αστυνομικοί της Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος εντόπισαν στην περιοχή της Βοϊδοκοιλιάς του Δήμου Πύλου-Νέστορος το αυτοκίνητο που επέβαιναν.

Στη θέα των αστυνομικών ο 48χρονος Αλγερινός εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και διέφυγε πεζός, ενώ ο 38χρονος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, βρέθηκαν τα κλοπιμαία από τα δύο αυτοκίνητα στο Πολυλίμνιο, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Κι άλλες κλοπές

Στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 25 Ιουνίου έως και την Κυριακή οι δύο Αλγερινοί μαζί με έναν 56χρονο ομοεθνή τους είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε οχήματα που ήταν σταθμευμένα σε σημεία παραθερισμού πολιτών. Στις εν λόγω περιοχές μετέβαιναν με αυτοκίνητο το οποίο τους είχε παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό από τον 58χρονο Έλληνα.

Ειδικότερα:

-Στις 25 Ιουνίου στο Πολυλίμνιο έσπασαν αυτοκίνητο και αφαίρεσαν ταξιδιωτικά έγγραφα, ένα κινητό τηλέφωνο, 150 ευρώ και πιστωτικές κάρτες ξένης τράπεζας. Στη συνέχεια έσπασαν και δεύτερο αυτοκίνητο εκεί και αφαίρεσαν από αυτοκίνητο αλλοδαπού προσωπικά έγγραφα, αποσκευές με ρούχα και προσωπικά αντικείμενα. Την ίδια ημέρα πήγαν και στη Βοϊδοκοιλιά και αφαίρεσαν ταξιδιωτικά και προσωπικά έγραφα και αποσκευές που περιείχαν ρούχα, προσωπικά αντικείμενα και κάρτες τραπεζών. Δε σταμάτησαν όμως εκεί. Ακολούθως, πήγαν στο Διβάρι της Γιάλοβας και από άλλο αυτοκίνητο που έσπασαν έκλεψαν ταξιδιωτικά και προσωπικά έγγραφα, όπως και αποσκευές με ρούχα, ηλεκτρονικές συσκευές και κάρτες τραπέζης.

-Στις 30 Ιουνίου σε τουριστική περιοχή της Πιερίας από ένα αυτοκίνητο αφαίρεσαν αποσκευές με ρουχισμό και προσωπικά αντικείμενα, ένα ipad και 300 ευρώ και από ένα δεύτερο αυτοκίνητο ένα κινητό τηλέφωνο.

-Τέλος, στις 2 Ιουλίου στην Αρχαία Ολυμπία διέρρηξαν τροχόσπιτο και αφαίρεσαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, κινητά τηλέφωνα κι ένα πορτοφόλι με 30 ευρώ.

Οι δύο Αλγερινοί που δρούσαν στη Μεσσηνία είχαν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για διακεκριμένες κλοπές, ενώ στην κατοχή τους όταν εντοπίσθηκαν βρέθηκαν και πράγματα που ακόμα δεν έχουν αναγνωρισθεί από παθόντες.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τα 8.000 ευρώ.

Το όχημα που χρησιμοποιούσαν κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο Αλγερινός που συνελήφθη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη