Στα 5 νέα Αστυνομικά Μέγαρα που ανακοινώθηκαν δεν είναι αυτό της Μεσσηνίας

Στα 5 νέα Αστυνομικά Μέγαρα που ανακοινώθηκαν δεν είναι αυτό της Μεσσηνίας

Την κατασκευή πέντε νέων, σύγχρονων κτηρίων, τα οποία θα κατασκευαστούν μέσω ΣΔΙΤ, για να στεγαστούν οι Αστυνομικές Διευθύνσεις σε Πάτρα, Λευκάδα, Καρδίτσα, Βέροια και Αλεξανδρούπολη, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

Και με μεγάλη απογοήτευση είδαμε να μη γίνεται αναφορά σε αυτό της Μεσσηνίας, το οποίο μόλις πριν από ένα μήνα ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την επίσκεψή του στην Καλαμάτα.

Τέλη Ιουνίου ο κ. Θεοδωρικάκος, ευρισκόμενος σε επίσημη επίσκεψη στην Καλαμάτα, ανακοίνωσε ότι «έπειτα από την κατάλληλη προετοιμασία καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα προκύπτει η στενή συνεργασία του ΟΑΕΔ με την ΕΛΑΣ, καθώς πρόκειται να εκχωρηθεί από τον πρώτο ένα ακίνητο περί των 9 στρ. στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή ενός νέου αστυνομικού Μεγάρου, ώστε από τη θέση που θα βρίσκεται να συμβάλλει στην πλήρη ανταπόκριση στις ανάγκες προστασίας των κατοίκων της πόλης».

Βέβαια, κάνοντας μια έρευνα στο ίντερνετ, είδαμε ότι για τα 5 αυτά νέα κτήρια οι ανακοινώσεις είχαν αρχίσει από πέρυσι. Κατά συνέπεια, μάλλον έχει αρκετό καιρό να περιμένει η υλοποίηση της δέσμευσης του κ. Θεοδωρικάκου για νέο Αστυνομικό Μέγαρο στη Μεσσηνία.
Β.Β.