Στην αγκαλιά της παράδοσης και του χορού το έργο του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας

Στην αγκαλιά της παράδοσης και του χορού το έργο του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας

Ο παραδοσιακός κύκλος του χορού έκλεισε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Πάρκο του ΟΣΕ, αγκαλιάζοντας το δύσκολο έργο του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας, πολλαπλασιάζοντας τη δύναμη του καλού, της προσφοράς, του εθελοντισμού, της ανακούφισης των αδυνάτων.

Το διήμερο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο χώρο του πατινάζ, όπου ο κόσμος είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα εντυπωσιακό και συχνά νοσταλγικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, με τους συμμετέχοντες να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Σε ανακοίνωση του ΦΟΚ οι υπεύθυνοι αναφέρουν: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές που “έτρεξαν” για τη διοργάνωση και τους συλλόγους που δέχτηκαν να βοηθήσουν και να συνεργαστούν ώστε να πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε το Λαογραφικό Σύλλογο ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ, τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΜΕΣΣΗΝΗΣ και το Σύλλογο Αθλητικού Χορού ΞΕΝΙΑ και ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εσάς που μας στηρίξατε γι’ ακόμα μια φορά!

Γιατί πολιτισμός σημαίνει σεβασμός!».

Τις εκδηλώσεις χαιρέτισε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, τον οποίο επίσης ευχαριστούν οι υπεύθυνοι του ΦΟΚ. «Να προστατεύουμε τα ζώα, να τα αγαπάμε, γιατί αυτό είναι πολιτισμός», σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος, ο οποίος εστίασε, επίσης, στην προσπάθεια των εθελοντών του Φιλοζωικού Ομίλου, αλλά και στη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με το Δήμο.

Η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων είχε εντονότερη συναισθηματική φόρτιση, καθώς ήταν αφιερωμένη στην Μικρά Ασία. Μάλιστα, αναγνώστηκε για πρώτη φορά δημοσίως το ημερολόγιο Μικρασιάτισσας γιαγιάς, ενώ χόρεψαν και τραγούδησαν τα μέλη και η χορωδία του Λαογραφικού Συλλόγου Κορύβαντες.

Στην εκδήλωση εκπροσωπήθηκε και η Ένωση Μικρασιατών Ν. Μεσσηνίας «Η Ιωνία».

Εκτός από το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, οι υπεύθυνοι του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας ενημέρωσαν τον κόσμο για τους κανόνες συμβίωσης με τα ζώα και τις υποχρεώσεις απέναντι σε αυτά, καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ενισχύουμε το έργο των εθελοντών και να βοηθήσουμε στις διαρκείς ανάγκες που υπάρχουν για τα αδέσποτα στην περιοχή μας. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε και παζάρι με είδη που φέρουν τα λογότυπα του ΦΟΚ (κούπες, μπλουζάκια, μετάλλια κ.τ.λ.). Το ραντεβού ανανεώθηκε για την προσεχή Κυριακή 10 Ιουλίου στην παραλία Μπούκα της Μεσσήνης, που θα είναι το επίκεντρο του διεθνούς φιλοζωικού αγώνα (μη ανταγωνιστικό τρέξιμο, δυναμικό βάδισμα και ποδηλασία) Penny Marathon.

Πληροφορίες: Κατερίνα Πεζώνη, τηλέφωνο 6947962410 email  katerinapesonis@gmail.com ή Μαρία Ηλιοπούλου- Πεζώνη, τηλέφωνο 6907550297 WhatsApp +393516728290, email mariabloom@live.com.