Στην Καλαμάτα 35 Ευρωπαίοι φοιτητές

Στην Καλαμάτα 35 Ευρωπαίοι φοιτητές

Στην Καλαμάτα βρίσκονται από χθες και για πέντε συνολικά ημέρες 35 φοιτητές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, που επισκέπτονται τη χώρα μας μέσω του ευρωπαϊκού φόρουμ της ΜΚΟ AEGEE-Athina, που υλοποιεί το πρόγραμμα Summer Univercity. Είκοσι από τους φοιτητές επισκέφθηκαν το Δημαρχείο, όπου τους καλωσόρισε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, εξηγώντας με λίγα λόγια την εξέλιξη της Καλαμάτας κατά τις τελευταίες δεκαετίες. 

«Σήμερα, είπε χαρακτηριστικά, η Καλαμάτα έχει εξελιχθεί σε μια σύγχρονη πόλη. Στόχος μας τώρα είναι να την κάνουμε περισσότερο ευρωπαϊκή πόλη δείχνοντας μεγάλη εξωστρέφεια. Ήδη, εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα των 100 έξυπνων και κλιματικά ουδέτερων πόλεων, γεγονός που μας φέρνει πιο κοντά στο μέλλον». Τα παιδιά που κατάγονται από Ισπανία, Ολλανδία, Ρωσία, Εσθονία, Ουγγαρία, Ιταλία και Σλοβακία, έχουν ήδη επισκεφθεί την Αθήνα και ακολούθως την Επίδαυρο και το Ναύπλιο, χθες την Καλαμάτα και θα κλείσουν το ταξίδι τους, συνολικής διάρκειας 13 ημερών, στην Ελαφόνησο.

Στόχος είναι να γνωρίσουν τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα, την κουλτούρα, τα μνημεία και τις πόλεις που επισκέπτονται. «Η AEGEE δημιουργεί χώρο για διάλογο και ευκαιρίες μάθησης και στοχεύει στην ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης και να φέρει την Ευρώπη πιο κοντά στους νέους», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Ιάσων Τζώρτζης.