Στην Τρίπολη σήμερα η σύσκεψη για το αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας

Στην Τρίπολη σήμερα η σύσκεψη για το αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας

Ψάχνουν κι άλλους δρόμους για να… περάσει ο Μορέας από το Νέδοντα

Πρόσκληση απεστάλη από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, προς όλα τα μέρη που θα συμμετάσχουν στην τεχνική σύσκεψη για το θέμα του αντιπλημμυρικού έργου της Καλαμάτας, η οποία συγκαλείται σήμερα στις 7.00 το απόγευμα, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Η πρόσκληση απευθύνεται, μεταξύ άλλων, στο δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τους αντιπεριφερειάρχες Περιβάλλοντος Ανδρέα Τσουκαλά, Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρο Βερούτη και Οικονομικών και Διοίκησης Χρήστο Λαμπρόπουλο, με την ιδιότητά τους και ως μηχανικοί, στους εκπροσώπους φορέων του τεχνικού κόσμου (ΤΕΕ), σε υπηρεσιακούς τεχνικούς παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας, αλλά προς το μελετητή του εν λόγω έργου

Στη σύσκεψη θα μετάσχουν τεχνικοί που έχουν και δημόσια ιδιότητα, ενώ πραγματοποιείται εν όψει και της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για γνωμοδότηση επί της περιβαλλοντικής μελέτης του πιο πάνω έργου, όπως έχει επανειλημμένως διευκρινίσει ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Κάποια, πάντως, στοιχεία για τη σύσκεψη έχουν τη δική τους σημειολογία. Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί μια ημέρα αργότερα στην Καλαμάτα, ωστόσο αποφασίστηκε να γίνει μια μέρα νωρίτερα και αντί για τη μεσσηνιακή, στην αρκαδική πρωτεύουσα.

Στη σύσκεψη έχει προσκληθεί και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να στηρίξει το έργο, καθώς ενδεχόμενη αρνητική απόφαση και του Περιφερειακού Συμβουλίου θα βάλει αστερίσκους στην υλοποίησή του.

Παράλληλα, η σύσκεψη, παρότι δεν προβλέπεται ως θεσμική διαδικασία στην πορεία της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του αντιπλημμυρικού προς το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, έχει πολιτικό ενδιαφέρον.

Είναι δε δεδομένο ότι από την έκβασή της, από όσα προηγηθούν και όσα ακολουθήσουν, θα διαφανεί αν ο κ. Νίκας, όπως ο ίδιος διαρρέει, είναι περισσότερο κοντά στις απόψεις των αντιπολιτεύσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμάτας, οι οποίες είπαν «όχι» στη Μελέτη, ή θα βρεθεί κοινή περπατησιά με τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας και τις θέσεις που αυτή εκφράζει.