Τα ημιτελή έργα έπνιξαν… την Καλαμάτα

Τα ημιτελή έργα έπνιξαν… την Καλαμάτα

Μεγάλα προβλήματα στη Ναυαρίνου και στον Κορδία

Ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε χθες λίγο πριν από τις πέντε το απόγευμα, με τη διάρκειά της να είναι μεγάλη, όπως και η ποσότητα του νερού που έπεσε.

Για ακόμα μια φορά οι γνωστοί πλέον δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε ποτάμια (Φαρών, Κρήτης, Σιδηροδρομικού Σταθμού, Φραντζή κ.λπ.), όμως ήρθαν να προστεθούν και οι παράλληλοι δρόμοι του υπό κατασκευή τμήματος της Ναυαρίνου.

Ειδικότερα, οι κάθετοι στο τμήμα αυτό δρόμοι προσπαθούσαν να διοχετεύσουν το νερό στη Ναυαρίνου, έβρισκαν όμως εμπόδιο στα πεζοδρόμια, που πλέον έχουν στενέψει και είναι άγνωστο αν έχουν τοποθετηθεί φρεάτια εκεί.

Το σημαντικότερο πρόβλημα ήταν ότι πλημμύρισε η οδός Σανταρόζα και στη συμβολή της με την οδό Ακρίτα το φρεάτιο δεν μπορούσε να απορροφήσει την ποσότητα νερού.

Έτσι γειτονική επιχείρηση κινδύνευσε, με τους περίοικους να απομακρύνουν τη σχάρα από το φρεάτιο.

Ακόμα ένα έργο που δεν έχει ολοκληρωθεί και θεωρητικά θα λύσει το ζήτημα με τις πλημμύρες στην οδό Πλαστήρα έδειξε ότι έχει προβλήματα, αφού αρκετές ιδιοκτησίες πλημμύρισαν, ενώ φάνηκε ότι το νερό συναντά εμπόδια και δεν μπορεί να φτάσει στη θάλασσα.

Τέλος, ζημιές σημειώθηκαν στην περιοχή της Δυτικής Παραλίας, όπου υπήρξε και πτώση δέντρων. Επίσης, έπεσαν κολώνες της ΔΕΗ, οπότε ο δρόμος αποκλείστηκε μέχρι να απομακρυνθεί ο κίνδυνος.

Οι παραπάνω είναι κάποιες από τις ζημιές που είχαν γίνει γνωστές μέχρι χθες το βράδυ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε στην περιοχή της Μεσσήνης.
Π.Μπ.