Υδατοδρόμια: Προχωρά κανονικά η διαδικασία για Καλαμάτα και Πύλο

Υδατοδρόμια: Προχωρά κανονικά  η διαδικασία για Καλαμάτα και Πύλο

Σε τηλεδιάσκεψη περιφερειαρχών για το θέμα των υδατοδρομίων μέτεσχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, υπό τον υπουργό Επικρατείας

Η ανάπτυξη υδατοδρομίων στη χώρα μας αποτέλεσε το αντικείμενο ευρείας τηλεδιάσκεψης που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας – όπως και οι ομόλογοί του από την υπόλοιπη Ελλάδα – είχε προχθές αργά το μεσημέρι με τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο και το γενικό γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάση Κοντογεώργη.

Ο κ. Νίκας εξέφρασε ικανοποίηση από την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει την αδειοδότηση των υδάτινων πεδίων, η αρμοδιότητα της οποίας – όπως γνωστοποιήθηκε στη συνάντηση – μεταφέρεται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ συντονιστικό ρόλο θα έχει το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο θέμα της λίμνης Τάκα – για την αναβάθμιση της περιοχής της οποίας η Περιφέρεια έχει διαθέσει σημαντικές πιστώσεις, ενώ επιδιώκει και τη δημιουργία υδατοδρομίου – όπου το ιδιοκτησιακό καθεστώς και οι αρμοδιότητες είναι περίπλοκες, ζητώντας να επιληφθεί το γραφείο του πρωθυπουργού για να απεμπλακεί η υπόθεση αυτή.

Αναφορικά με το γενικότερο σχεδιασμό της Περιφέρειας ως προς τα υδατοδρόμια, εντεταλμένος για το οποίο είναι ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Γανώσης, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι πέρα από την Πύλο και την Καλαμάτα -για τα υδατοδρόμια στις οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες- επιδίωξη είναι να δημιουργηθούν τέτοιες υποδομές και στην ανατολική Πελοπόννησο, ως το Λουτράκι, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια είναι πρόθυμη να αναλάβει το κόστος των σχετικών φακέλων και ενδεχομένως ορισμένων απαιτούμενων υποδομών.