16ο Παζάρι Αντικών στο Μεγάλο Καλντερίμι της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας

16ο Παζάρι Αντικών στο Μεγάλο Καλντερίμι της Άνω  Πόλης Κυπαρισσίας

Έπειτα από δύο χρόνια αναβολής διοργάνωσης λόγω κορωνοϊού, θα διεξαχθεί φέτος το 16ο Υπαίθριο Παζάρι Αντικών στο Μεγάλο Καλντερίμι της Άνω (Παλιάς) Πόλης Κυπαρισσίας από τις 6 έως τις 11 Αυγούστου.

Οι συνδιοργανωτές αναφέρουν: «Για 16η συνεχή χρονιά στο Μεγάλο Καλντερίμι της Άνω Πόλης της Κυπαρισσίας διοργανώνεται υπαίθριο ΠΑΖΑΡΙ ΑΝΤΙΚΩΝ, στα πρότυπα των ανάλογων παζαριών που γίνονται στην Ευρώπη.

Αποτελεί συνδιοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης και του Συλλόγου για την Προστασία & Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας.
Προέκυψε από μια ιδέα του παλιού πανωπολίτη Κυπαρίσσιου, Πάνου Γιαννόπουλου (Αμπατζή), όπως μαρτυρούν και τα καταγραμμένα πρακτικά των Δ.Σ. στο βιβλίο πρακτικών του συνδιοργανωτή συλλόγου.

Είναι το μοναδικό, περιοδικό, υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα.
Είναι μια αναβίωση της παλιάς αγοράς της Άνω Πόλης της Κυπαρισσίας στον φυσικό της χώρο, το λεγόμενο Σταυροπάζαρο.
Η θέση ιδανική και ιστορική.
Το Μεγάλο Καλντερίμι είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά τμήματα του μεγάλου δικτύου λιθόστρωτων καλντεριμιών της Άνω (Παλιάς) Πόλης της Κυπαρισσίας (3 χιλιόμετρα περίπου συνολικό μήκος) και σώζεται στην καρδιά του παλιού εμπορικού κέντρου, του Σταυροπάζαρου, της παλιάς, αρχοντικής αγοράς που λειτουργούσε επί αιώνες στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Στο χώρο αυτό χιλιάδες αντίκες, παλιά ελληνικά έπιπλα , αντίκες από τη Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, πίνακες, δίσκοι από βινύλιο, παλαιά βιβλία, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα μικροπράγματα θα απλωθούν σε 25 περίπτερα με συμμετοχή εμπόρων απ’ όλη την Ελλάδα.

6 – 11 Αυγούστου κάτοικοι, επισκέπτες, και παραθεριστές θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στο λιθόστρωτο σοκάκι, να περιεργαστούν τις συλλογές, να θαυμάσουν και να αγοράσουν παλαιά αντικείμενα.

Στο τέλος του παζαριού, ψηλά στους πρόποδες του φράγκικου κάστρου υπάρχουν όμορφα μαγαζιά για καφέ και φαγητό, ανοιχτά όλη μέρα, με γευστικά τοπικά πιάτα και όχι μόνο.

Σημειώστε τις ημερομηνίες… και ελάτε να περιηγηθείτε στο ΠΑΖΑΡΙ ΑΝΤΙΚΩΝ στην Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας.
Η εμπειρία θα είναι μοναδική».