8η Λευκή Νύχτα Καλαμάτας: Πλήθος κόσμου στο κέντρο της πόλης, όμως η ακρίβεια έβαλε φρένο στις αγορές

8η Λευκή Νύχτα Καλαμάτας: Πλήθος κόσμου στο κέντρο της πόλης, όμως η ακρίβεια έβαλε φρένο στις αγορές

Επέστρεψε το βράδυ του Σαββάτου 27 Αυγούστου, έπειτα από δύο χρόνια αναβολής λόγω των επιβεβλημένων υγειονομικών μέτρων, η διοργάνωση της Λευκής Νύχτας Καλαμάτας, η οποία στα χρόνια που πραγματοποιείται σηματοδοτεί τη λήξη της εκπτωτικής περιόδου για τα εμπορικά καταστήματα.

Η φετινή διοργάνωση στέφθηκε εν μέρει με επιτυχία. Από τη μια πλευρά, συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος στο κέντρο της πόλης. Από την άλλη, παρότι αρκετοί προχώρησαν σε αγορές, η αγοραστική δύναμη δεν φάνηκε να είναι η ίδια με άλλες χρονιές.

Παράλληλα, πόλο έλξης αποτέλεσε η μεγάλη συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου, που πραγματοποιήθηκε παρουσία χιλιάδων Καλαματιανών, αλλά και ανθρώπων των γύρω περιοχών που βρέθηκαν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα λόγω της διοργάνωσης.

Όπως σημείωσε από πλευράς του για τη φετινή διοργάνωση ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Γιώργος Εγγλέζος, «η Λευκή Νύχτα κύλησε πάρα πολύ καλά, με αρκετό κόσμο, εάν λάβουμε υπόψη μας όλες αυτές τις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε τον τελευταίο καιρό. Από τη μία η πανδημία και από την άλλη ο πληθωρισμός, και η ενέργεια, θεωρώ ότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε, και τα μαγαζιά είχαν κίνηση».

Όπως εξήγησε ακόμη, «σε όλη αυτή την εικόνα αν συμπεριλάβουμε τις περιορισμένες δυνατότητες που προκύπτουν από τις παραπάνω δυσκολίες, και τις 55 ημέρες εκπτώσεων που είχαν προηγηθεί μέσα στο καλοκαίρι, ήταν αναμενόμενο ότι δε θα μπορούσαμε να έχουμε το 100% των προηγούμενων χρόνων σε κατανάλωση».

Επόμενες δράσεις
Ερωτηθείς ο κ. Εγγλέζος για το εάν ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας πρόκειται να δραστηριοποιηθεί προκειμένου να τονώσει περαιτέρω την αγορά το επόμενο διάστημα, συμπλήρωσε: «Έχουμε στο πλάνο μας κάποιες εκδηλώσεις, μέχρι στιγμής, που θα έχουν ως σκοπό να τονώσουν κάποιες “νεκρές περιόδους μέσα στο φθινόπωρο”. Ωστόσο, το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα αυξάνεται σημαντικά το ποσοστό των κρουσμάτων, μας υποχρεώνει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, ώστε να μην οδηγηθούμε σε άσχημες καταστάσεις του παρελθόντος. Έτσι, σχεδιάζουμε βήμα βήμα κάθε νέα μας δράση, μιας και οι εξελίξεις καθημερινά αλλάζουν».

Χρ.Μ.