Άγονος ο πρώτος διαγωνισμός για το υδατοδρόμιο Καλαμάτας

Άγονος ο πρώτος διαγωνισμός για το υδατοδρόμιο Καλαμάτας

Αισιόδοξος δήλωσε ο Θ. Βασιλόπουλος για το 2023

Άγονος ήταν ο δημόσιος φανερός πλειοδοτικός διαγωνισμός που προκηρύχθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας για την παραχώρηση χρήσης χερσαίου χώρου του χωροθετημένου υδατοδρομίου στο λιμάνι της Καλαμάτας, στη δυτική προκυμαία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 715/1979, προκειμένου να  χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την κατασκευή και λήψη άδειας λειτουργίας του υδατοδρομίου.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας σημειώνεται ότι «αν και υπήρξε ενδιαφέρον, τελικώς δεν κατατέθηκε προσφορά και η διαγωνιστική διαδικασία θα επαναληφθεί».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει εκδοθεί άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου στην Καλαμάτα με σχετική ΚΥΑ από τον Ιούνιο και πλέον, όταν προκύψει ανάδοχος, θα εκκινήσει η διαδικασία για την έκδοση άδειας λειτουργίας και την υλοποίηση  των υποδομών που απαιτούνται.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, το υδατοδρόμιο Καλαμάτας θα μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία το 2023, κάτι που φάνηκε να υποστηρίζει και ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε κάθε περίπτωση, η πρώτη απόπειρα για την παραχώρηση του χερσαίου χώρου προκειμένου να λειτουργήσει το υδατοδρόμιο ήταν δικαιολογημένα αποτυχημένη, μια και για να δρομολογηθεί μια τέτοια προσπάθεια, θα πρέπει να υπάρχει ήδη έτοιμο δίκτυο, προκειμένου να μπορεί να συνδεθεί η Καλαμάτα με διάφορες τουριστικές περιοχές. Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα, οπότε ήταν απόλυτα λογική επιχειρηματικά η αποτυχημένη προχθεσινή απόπειρα.

Είναι βέβαιο ότι, όταν αλλάξουν οι συνθήκες σε γειτονικές περιοχές της Μεσσηνίας, το υδατοδρόμιο μαζί με το διεθνές αεροδρόμιο Καλαμάτας θα μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό μεταφορικό μέσο.

Α.Π.