Ακόμα χτίζονται και μπαζώνονται ρέματα στην Καλαμάτα, σύμφωνα με την Τόνια Κουζή

Ακόμα χτίζονται  και μπαζώνονται ρέματα στην Καλαμάτα, σύμφωνα με την Τόνια Κουζή

Έντονο προβληματισμό προκάλεσαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας οι δηλώσεις της επικεφαλής της παράταξης «Καλαμάτα – Τόπος Ζωής», Τόνιας Κουζή.

Όπως υποστήριξε, στην κοίτη του ρέματος στην περιοχή της Αγίας Σωτήρος, που προκάλεσε τεράστια προβλήματα στις πλημμύρες του 2016, χτίζονται οικόπεδα με νόμιμο τρόπο. Ζήτησε, λοιπόν, μια πολιτική παρέμβαση από το Δήμο, ώστε στο εξής να μην προκύπτουν τέτοια προβλήματα, να μη χτίζονται δηλαδή κοίτες ρεμάτων, ακόμη και αν είναι αυτό “νόμιμο”, μέσω της μετατροπής της κοίτης σε οικόπεδο από την εφαρμογή του σχεδίου πόλης.

Η κα Κουζή είπε ότι πριν από λίγο καιρό απευθύνθηκαν σε εκείνη, ως δημοτική σύμβουλο, πολίτες και την ενημέρωσαν ότι στο ρέμα, ένα από αυτά που είχε πλημμυρίσει, χτίζονται σπίτια.

Η ίδια σημείωσε ότι παρενέβη σχετικά προς το Δήμο, ότι οι εργασίες έχουν διακοπεί, ωστόσο ανέφερε ότι δεν έχει γίνει κάτι παράνομα, ότι η σχετική οικοδομική άδεια εκδόθηκε νόμιμα, μετά τις πράξεις εφαρμογής και τις προσκυρώσεις που έγιναν προηγούμενες δεκαετίες.

Στην παρέμβασή του ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Ανδρέας Καραγιάννης, και αναφερόμενος στο ρέμα, σημείωσε ότι η ΔΕΥΑΚ θα ετοιμάσει μελέτη προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα με “το λεγόμενο ρέμα”.

Επίσης, τόνισε ότι η οικοδομική άδεια εκδόθηκε “καθόλα νόμιμα” και σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο σχέδιο πόλης. Αντίθετα, συνέχισε, “λίγο ακριβώς παρακάτω, επάνω στο υποτιθέμενο ρέμα που καταργείται από το σχέδιο πόλης και δημιουργεί εσωτερικό ακάλυπτο, υπάρχει μια κατασκευή με λαμαρίνες, μεγάλο κτήριο στην υποτιθέμενη κοίτη”.

Α.Π.