Αναχώρησε για το Καρπενήσι η Καλαμάτα και συνάντησε ιδανικές συνθήκες

Αναχώρησε για το Καρπενήσι η Καλαμάτα και συνάντησε ιδανικές συνθήκες

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η αποστολή της Καλαμάτας αναχώρησε χθες για το Καρπενήσι, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της για το πρωτάθλημα της Super League 2, ενώ ο προπονητής, Σάκης Τσιώλης είχε ταξιδέψει από την προηγούμενη μέρα στην Ευρυτανία προκειμένου να τακτοποιήσει τις λεπτομέρειες της υποδοχής. Οι συνθήκες στην περιοχή και στο αθλητικό κέντρο Μοντάνα είναι ιδανικές και αργά χθες το απόγευμα έγινε και η πρώτη προπόνηση, ενώ οι «μελανόλευκοι» θα παραμείνουν εκεί μέχρι τις 17 Αυγούστου για προπονήσεις και για τα πρώτα φιλικά παιχνίδια.

Ο Σάκης Τσιώλης επέλεξε στην αποστολή της ομάδας, τους παρακάτω ποδοσφαιριστές:
Αντεμάι, Asamoah, Bakayoko, Benitez, Borges, Grozdanic, Lukaszczyk, Lupano, Matheus, Mavinga, Mendes, Moser, Αναστασόπουλο, Αρναρέλλη, Βασιλογιάννη, Γιαννόπουλο, Γκότση, Δρούγα, Κόκκορη, Κωνσταντινόπουλο, Λαδά, Μουζάκη, Μούζο, Μπέριο, Παπατόλιο, Πασά, Πολίτη, Ρόβα, Ταΐρη, Τάτο, Τριανταφυλλάκη, Τσιγαρίδη, Ρουμελιώτη και Ντελλή.

Στο τεχνικό team της ομάδας τον κ. Τσιώλη πλαισιώνουν οι:
Π. Δρούγας  (Βοηθός προπονητή), Γ. Πολυμενέας (Αναλυτής), Ρ. Ντο Σάντος (Προπονητής Τ/Φ), Κ. Αθανασόπουλος (Γυμναστής), Κ. Διαμαντόπουλος (Φυσικοθεραπευτής), Π. Ζέρβας (Βοηθός φυσικοθεραπευτή), Ν. Αναγνωστόπουλος (Βοηθός φυσικοθεραπευτή), Τ. Χατζηαγγελής (Γενικός αρχηγός), Δ. Δρακόπουλος (Φροντιστής), Β. Καμαρινόπουλος (Οδηγός).

Λίγο πριν την αναχώρηση για το Καρπενήσι από το τεχνικό team έκανε δηλώσεις ο Γιώργος Πολυμενέας:
“Σήμερα φεύγουμε για Καρπενήσι ώστε να επικεντρωθούμε στην προετοιμασία μας, για να επιτύχουμε τους υψηλούς φετινούς στόχους της ομάδας. Σημασία έχει να μην έχουμε τραυματισμούς και να είμαστε υγιείς, ώστε να δουλέψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο σύλλογος, το τεχνικό team και οι ποδοσφαιριστές μπορούμε να φτιάξουμε μία πολύ καλή ομάδα και ελπίζουμε ότι θα το πετύχουμε μέσα στη σεζόν”.

Στον αέρα το πρωτάθλημα μετά τις συναντήσεις με Αυγενάκη-Σταϊκούρα!
Μόνο καλά δεν ήταν τα νέα από τις χθεσινές επαφές που είχαν οι εκπρόσωποι της Super League 2 με τους υπουργούς Αυγενάκη και Σταϊκούρα, καθώς δεν επιβεβαιώθηκαν οι προσδοκίες για άμεση οικονομική ενίσχυση των ΠΑΕ είτε από το στοίχημα είτε από την ΕΡΤ. Έτσι που η σχετική ανακοίνωση της διοργανώτριας να καταλήγει ότι «Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, γίνεται κατανοητό, ότι δυσκολεύει αισθητά η διεξαγωγή του πρωταθλήματος 2022-2023 και θα διεξαχθεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο», με την αναβολή να μοιάζει πιο πιθανή από ποτέ.

Όσο για τις λεπτομέρειες των επαφών το δελτίο Τύπου της SL2 αναφέρει:

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κύριο Λευτέρη Αυγενάκη, πραγματοποίησε χθες η Επιτροπή Εργασίας της Super League 2, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Λεουτσάκο, τους Αντιπροέδρους κ.κ. Σταμούλη και Πρίτσα, και τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Χανιά κ. Ροκάκη, ΠΑΕ Νίκη Βόλου κ. Παπακωνσταντίνου, ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας κ. Παπαδημητρίου.

Ο κ. Αυγενάκης ενημερώθηκε από την Επιτροπή για το πρόβλημα βιωσιμότητας της κατηγορίας και του παραδόθηκε, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2022-2023, επιστολή με τα εξής αιτήματα:

1) Μεσολάβηση για την άμεση καταβολή του bonus της ΕΡΤ, το οποίο θα έπρεπε να έχει καταβληθεί δέκα (10) ημέρες μετά την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος της Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2021-2022, στις 10.5.2022.

2) Μεσολάβηση για την αύξηση της προσφοράς της ΕΡΤ Α.Ε. για την παραχώρηση των τηλεοπτικών μας δικαιωμάτων.

3) Άμεση καταβολή του υπολοίπου ποσού από την φορολογία των κερδών τυχερών παιγνίων για την σεζόν 2021-2022.

4) Προκαταβολή από την φορολογία των κερδών τυχερών παιγνίων για την σεζόν 2022-2023.

Εν συνεχεία, η Επιτροπή συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, τον οποίο επίσης ενημέρωσε για τα προβλήματα που υφίσταται η κατηγορία εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο Υπουργός με τη σειρά του υπογράμμισε ότι τα χρήματα που αφορούν στην φορολογία των κερδών τυχερών παιγνίων για το 2022 έχουν δοθεί στις ΠΑΕ και πλέον θα δοθεί προκαταβολή για το 2023 στις 15.1.2023.

Συνάντηση μεταξύ υπευθύνων της ΠΑΕ Καλαμάτα και του προέδρου των παλαίμαχων της ομάδας
Μέσα σε άριστο κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΠΑΕ Καλαμάτα, συνάντηση μεταξύ υπευθύνων της ομάδας, Βασίλη Παναγιωτόπουλου, Γιώργου Ράλλη και του προέδρου των παλαίμαχων της Μαύρης Θύελλας, Μανώλη Θεοδώρου. Όπως μεταφέρουν οι «μελανόλευκοι»:

Η agenda περιλάμβανε θέματα που αφορούν τους παλαίμαχους για την ερχόμενη περίοδο. Μετά τη συνάντηση ο κ. Θεοδώρου εξέφρασε την αμέριστη εμπιστοσύνη του στη διοίκηση και ευχήθηκε το καλύτερο για την πορεία της ομάδας στη φετινή σεζόν, κοινός στόχος και επιθυμία όλων μας.