Διαγωνισμός για το νέο Κλειστό Προπονητήριο στην Καλαμάτα

Διαγωνισμός για το νέο Κλειστό Προπονητήριο στην Καλαμάτα

Πίεση για το αθλητικό κέντρο στη δυτική πόλη

Προχωρούν οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην κατασκευή του νέου Κλειστού Προπονητηρίου Καλαμάτας. Σύμφωνα με τη μελέτη, το νέο Κλειστό Προπονητήριο για αθλήματα εσωτερικού χώρου θα εγκατασταθεί εντός του χώρου του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας και πρόκειται για ένα σύγχρονο κτήριο, που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και με αυτόνομη, κατά το δυνατό, ενεργειακή κάλυψη των αναγκών του.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, εγκρίθηκε το θέμα: «Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης ανοικτής διαδικασίας (με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση την τιμή) του έργου “Κατασκευή προπονητηρίου στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου Παραλίας” Α.Μ.95/2019», με προϋπολογισμό 1.300.000,00 ευρώ συνυπολογιζόμενου του ΦΠΑ, με Κ.Α. 64.7321.01 και πηγή χρηματοδότησης ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ με ποσό 600.000,00 ευρώ  και δημοτικούς πόρους με ποσό 700.000,00 ευρώ. Η οικονομική προσφορά των διαγωνιζομένων θα υποβληθεί με το σύστημα προσφοράς με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης, μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων και η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 365 ημερολογιακές ημέρες.

Μιλώντας για τις εξελίξεις του νέου Προπονητηρίου, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Βρισκόμαστε στη φάση που έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, έχουμε πάρει όλες τις αδειοδοτήσεις, έχει εγκριθεί το πρόγραμμα στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ με 600.000 ευρώ, και 700.000 ευρώ είναι από Δημοτικούς Πόρους για να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα νέο Προπονητήριο εκεί, στο χώρο βόρεια του Σταδίου. Προκηρύσσουμε τον διαγωνισμό. Τα νέα λένε ότι οι διαγωνισμοί, πλέον, προχωρούν διότι είναι με τις νέες τιμές, οπότε δεν νομίζω να αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα και να προχωρήσει το έργο».

Οι εγκαταστάσεις

Οι εγκαταστάσεις θα γίνουν από σύγχρονα και ανθεκτικά υλικά και διακριτή τεχνολογία. Ο φέρων οργανισμός του κτιρίου που θα στεγάσει το Προπονητήριο θα είναι από δομικό χάλυβα και εξωτερικές επικαλύψεις από αναρτημένα πετάσματα (πάνελ).  Η αίθουσα αθλοπαιδιών υπολογίζεται να έχει καθαρές διαστάσεις 36,00 Χ 25,80 μ. με ελεύθερο ύψος μεταβαλλόμενο από 7 έως 9 μέτρα. Θα έχει δε τη δυνατότητα να εξυπηρετεί διάφορα αθλήματα όπως μπάσκετ, βόλεϊ, ενόργανη γυμναστική και ρυθμική καθώς και πλήθος άλλων αθλημάτων σάλας όπως η πυγμαχία, ταε κβο ντο κ.ά. Η αίθουσα θα διαθέτει και συγκρότημα κερκίδων χωρητικότητας 150 θέσεων. Επίσης το προπονητήριο θα διαθέτει βοηθητικούς χώρους, δύο αποδυτήρια, χώρους υγιεινής και νιπτήρες. Ο σχεδιασμός των νέων εγκαταστάσεων έχει προβλέψει να μπορούν να προπονούνται ταυτόχρονα δύο ομάδες. Ταυτόχρονα, οι χώροι υγιεινής να μπορούν, εκτός από τους αθλητές και διαιτητές, να εξυπηρετούν και τους θεατές. Επίσης, θα υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι για εξασφάλιση των οργάνων άθλησης και διεξαγωγής αγώνων.  

Το αθλητικό κέντρο

Πέραν του νέου Κλειστού Προπονητηρίου που θα εξυπηρετήσει τον αθλητισμό της πόλης πολλαπλώς, ο δήμος Καλαμάτας προωθεί και την κατασκευή του μεγάλου αθλητικού αέντρου στα «Παλιάμπελα», με το οποίο η πόλη θα ανέβει κατηγορία όχι μόνο στην προετοιμασία αθλητών και ομάδων, αλλά και στη διεξαγωγή αγώνων.

«Βέβαια, δεν ξεχνάμε ότι αυτό που κυρίως χρειαζόμαστε ως πόλη είναι ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο. Ένα κέντρο που πρέπει να δημιουργηθεί στη Δυτική Καλαμάτα. Ένα έργο που το έχουμε αναφέρει και στον Πρωθυπουργό που έδωσε κατεύθυνση στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και στον Γενικό Γραμματέα που ήταν παρών και έτσι έχουμε μιλήσει με εταιρεία για να μας φέρει τα προσχέδια για να τα καταθέσουμε και να τα θέσουμε και υπ’ όψη του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών», τόνισε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος σε δηλώσεις του.