Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας: Πέφτει σήμερα η αυλαία

Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας: Πέφτει σήμερα η αυλαία

Με την αποψινή συναυλία από την Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας (9 μ.μ.), η οποία θα περιλαμβάνει έργα των Μότσαρτ και Σούμαν, πρόκειται να κλείσει ο φετινός κύκλος των συναυλιών, που διοργάνωσαν οι συντελεστές για τις Έκτες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας.

Μέσα από μια συναυλία μουσικής δωματίου, οι καλλιτέχνες που θα παρουσιαστούν σήμερα το βράδυ στο κοινό της πόλης, και συγκεκριμένα οι Αλεξία Μουζά, Pablo Hernan Benedi, Ηλίας Σδούκος και Indira Rahmatulla, θα ερμηνεύσουν κλασσικά έργα με μια τριάδα έγχορδων οργάνων (βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο), σε συνοδεία πιάνου.

Ως παρακαταθήκη της, η φετινή διοργάνωση αφήνει πίσω της μια σειρά από άκρως επιτυχημένες συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν σε μουσικούς σταθμούς της Καλαμάτας, αλλά και στην Αρχαία Μεσσήνη. Παράλληλα, αξιοσημείωτες είναι και οι πρωτότυπες εμφανίσεις καλλιτεχνών στην πόλη μας, όπως ήταν και η χθεσινή συναυλία του Ιταλού πιανίστα της τζαζ, Enrico Pieranunzi, ο οποίος ερμήνευσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συνοδευόμενος καλλιτεχνικά από το Μεσσήνιο Αρίωνα Γυφτάκη.

Χρ.Μ.