Δήμος Μεσσήνης: Αναγγελία ζημιάς για τις καλλιέργειες που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις

Δήμος Μεσσήνης: Αναγγελία ζημιάς για τις καλλιέργειες που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις

Σε αναγγελία ζημιάς για τις καλλιέργειες σύκων, σταφίδας κ.ά. που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, για όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, προέβη ο Δήμος Μεσσήνης.

Για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στους αρμόδιους ανταποκριτές ΕΛΓΑ των Κοινοτήτων τους, ενώ η προθεσμία υποβολής έχει διάρκεια 15 ημέρες από την υποβολή της αναγγελίας.

Από πλευράς του ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, καθώς και με το διευθυντή του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Τρίπολης, Γιάννη Ασσιούρα, και τους ενημέρωσε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις άκαιρες βροχοπτώσεις, που έπληξαν κυρίως τη συκοπαραγωγή.

Αύριο Τετάρτη δε, ο διευθυντής του Υποκαταστήματος θα επισκεφθεί περιοχές του Δήμου Μεσσήνης για μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί.

Όπως δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος: «Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας και του έντονου ενδιαφέροντος για την περιοχή μας του προέδρου του ΕΛΓΑ, θα επιδιώξουμε την έγκαιρη αποζημίωση, που θα ανταποκρίνεται στην απώλεια εισοδήματος των παραγωγών».

Φώτο αρχείου