Ειρηνοδικείο Πύλου: Με έναν υπάλληλο και σε ακατάλληλο χώρο

Ειρηνοδικείο Πύλου: Με έναν υπάλληλο και σε ακατάλληλο χώρο

Κ. Μαργέλης:  «Η δικαιοσύνη στην Πύλο σταβλίζεται»

Με έναν υπάλληλο που καλά -καλά δεν μπορεί να αρρωστήσει και σε έναν άθλιο χώρο, συνεχίζει να λειτουργεί στην Πύλο, το Ειρηνοδικείο της περιοχής.

Οι εκκλήσεις των δικηγόρων και των δικαστικών υπαλλήλων, ώστε να ενισχυθεί με ένα ακόμα άτομο, αλλά και να μετεγκατασταθεί σε άλλο χώρο, έχουν πέσει μέχρι σήμερα στο κενό.

Μάλιστα, όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης  «η δικαιοσύνη στην Πύλο σταβλίζεται».

Μία υπάλληλος
Το Ειρηνοδικείο της Πύλου, χρόνια τώρα, έχει μείνει με μία και μόνη υπάλληλο, η οποία «απαγορεύεται» να λείψει απροειδοποίητα.

Αν αρρωστήσει ή θέλει να πάρει άδεια, πρέπει υπάλληλος από το Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας, να μεταβαίνει κάθε ημέρα στην Πύλο για να λειτουργήσει το Ειρηνοδικείο.

Αν δε αυτός ο υπάλληλος είναι επιφορτισμένος με όγκο δουλειάς στην υπηρεσία του, θα πρέπει να βρίσκει άλλο χρόνο (πιθανότατα τα απογεύματα) για να διεκπεραιώνει ζητήματα που έχει χρεωθεί!

Όπως σημείωσε ο κ. Μαργέλης, έχει ζητηθεί να πάει στο Ειρηνοδικείο Πύλου και δεύτερος υπάλληλος και είχαν ενημερωθεί ότι αυτό θα γίνει, αλλά προς το παρόν κολλάει πιθανότατα σε γραφειοκρατικά ζητήματα και δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα.

Άθλιος χώρος
Το κτήριο που στεγάζεται το Ειρηνοδικείο Πύλου, χαρακτηρίζεται από πολίτες και δικηγόρους, ακατάλληλο και ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, με επιστολές του, έχει διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση που επικρατεί και έχει ζητήσει από το Δήμο να παραχωρηθεί άλλος χώρος.

Όπως έχει επισημάνει ο κ. Μαργέλης, το Ειρηνοδικείο Πύλου στεγάζεται σε ένα κτήριο, το οποίο δεν πληροί, σε καμία περίπτωση, τις προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση, των δικηγόρων, των γραμματέων, των Δικαστών αλλά και των πολιτών  που προσέρχονται σε αυτό.

«Επειδή το Ειρηνοδικείο Πύλου δεν είναι ανενεργό, ούτε υπολειτουργεί και καλύπτει σαφώς ανάγκες των δημοτών, αλλά και ικανού αριθμού Δικηγορών που έχουν ως έδρα τους την περιφέρεια του, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η άμεση ανεύρεση ενός καταλληλότερου δημοτικού ή κρατικού κτηρίου, το οποίο να βρίσκεται εντός της πόλεως της Πύλου, με σκοπό την μετεγκατάσταση του Ειρηνοδικείου Πύλου», επισημαίνει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και μάλιστα ως μία πολύ καλή λύση έχει προτείνει στο Δήμαρχο Πύλου την παραχώρηση τμήματος του παλαιού Γυμνασίου Πύλου για να μετεγκατασταθεί εκεί το ακροατήριο του ειρηνοδικείου, καθώς και δύο γραφείων, που χρειάζονται για τη λειτουργία του. Ωστόσο, όπως μας είπ, ε δεν έχει λάβει από το Δήμο κάποια  απάντησή στο αίτημά του.

Τέλος, ο κ. Μαργέλης, υπενθύμισε ότι ήδη  έχει παραχωρηθεί δωρεάν κατά κυριότητα  δημόσιο κτήμα, επιφανείας 873,55 τ.μ. στο ΤΑΧΔΙΚ με σκοπό την ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου στην περιοχή, όπου μπορεί να στεγαστεί το Ειρηνοδικείο Πύλου, αλλά δεν υπάρχει καμία εξέλιξη επί του θέματος αυτού.

Της Βίκυς Βετουλάκη