Έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας για να εξυπηρετηθεί η ζήτηση

Έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας για να εξυπηρετηθεί η ζήτηση

Χωρίς όμως ακόμα να φτάνουμε την κίνηση του 2019

Κορυφώνεται η τουριστική κίνηση αυτές τις ημέρες και στην περιοχή μας, με το μεγαλύτερο κύμα επισκεπτών, να περνά τα σύνορα του νομού Μεσσηνίας το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και αναμένεται να αγγίξει τα ανώτατα όρια λίγες ημέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο.

Η κίνηση στους δρόμους έχει αυξηθεί σημαντικά, ενώ μπαίνουν έκτακτα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των ταξιδιωτών από Αθήνα.

Ωστόσο, οι εκτιμήσεις ακόμα και τώρα στην «καρδιά» του καλοκαιριού για την περιοχή της Μεσσηνίας, είναι πως απέχουμε ακόμα από τα τουριστικά δεδομένα του 2019.

Φεύγουν από την Αθήνα
Το Σαββατοκύριακο στα ΚΤΕΛ του Κηφισού, καταγράφηκε αύξηση της κίνησης κατά 50% σε σχέση με τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα ΚΤΕΛ Κηφισού την Παρασκευή και το Σάββατο αναχώρησαν πάνω από 450 λεωφορεία.

Ιδιαίτερα αυξημένη καταγράφηκε και η κίνηση στα διόδια Ελευσίνας, καθώς οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα με κάθε μέσο. Από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής έως τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου, τα διόδια της Ελευσίνας πέρασαν 50.653 οχήματα.

Έκτακτα δρομολόγια
Σε ό,τι αφορά το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, ο Πρόεδρός του Γιάννης Κάντζας, σημείωσε ότι η κίνηση άρχισε να ανεβαίνει σημαντικά από την Παρασκευή και αυτό συνεχίσθηκε όλο το Σαββατοκύριακο, αλλά και χθες.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχουμε φτάσει τα επίπεδα του 2019, αν και όπως είπε ο κ. Κάντζας «η διαφορά ψαλιδίζεται συνέχεια».Πλέον, επί καθημερινής βάσεως, όταν απαιτείται . μπαίνουν και έκτακτα δρομολόγια από Αθήνα για Καλαμάτα.

Για παράδειγμα χθες, πραγματοποιήθηκαν 4 έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ από Αθήνα για Καλαμάτα. Σε ό,τι αφορά τα τοπικά δρομολόγια, δεν έχει χρειασθεί να γίνουν αλλαγές, καθώς υπάρχει αύξηση στην επιβατική κίνηση, αλλά εξυπηρετείται κανονικά από τα τακτικά δρομολόγια. 

«Ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν, καθορίζονται και τα δρομολόγια. Δεν υπάρχουν μεγάλες αναμονές για τον κόσμο. Ζητάμε μόνο από το επιβατικό κοινό, όσο μπορούν να κάνουν κρατήσεις των εισιτηρίων τους από πριν, ώστε να μπορούμε και εμείς να κάνουμε καλύτερο σχεδιασμό, ακόμα και των έκτακτων δρομολογίων που απαιτούνται», κατέληξε ο κ. Κάντζας.

Της Βίκυς Βετουλάκη