Επέστρεψαν δυναμικά τα Δημάκεια στον Ταΰγετο

Επέστρεψαν δυναμικά τα Δημάκεια στον Ταΰγετο

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 8/8/2022 τα 19α Δημάκεια με αγώνες στο σκάκι και στο πινγκ πονγκ και τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών κάθε ηλικίας.

Το αθλητικό κέντρο Πηγών Αλαγονίας “Παναγιώτης Αλάμαρας” έγινε και πάλι πόλος έλξης για τους νεαρούς αγωνιζόμενους στα διάφορα αθλήματα, αλλά και για τους ντόπιους θεατές που νοστάλγησαν την καθιερωμένη αθλητική γιορτή του Αυγούστου που δίνει ζωντάνια στα χωριά του Ταϋγέτου.

Οι αγώνες δεν είχαν διεξαχθεί την προηγούμενη διετία, εξαιτίας της πανδημίας, ενώ και φέτος υπήρχαν οικονομικά κυρίως εμπόδια που απείλησαν και τα φετινά Δημάκεια με ματαίωση, τα οποία όμως ξεπεράστηκαν, χάρις στην αγάπη και κινητοποίηση των διοργανωτών και των φίλων της σημαντικής αυτής πολιτιστικοαθλητικής συνάντησης.

Σημαντικό ρόλο στην άρτια προετοιμασία των 19ων αγώνων έπαιξαν ο πρόεδρος της κοινότητας Πηγών, Αποστόλης Μαρκόπουλος, η πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Αλαγονίας Ελένης Λούρα, ο εθελοντής Γιώργος Παπαβασιλόπουλος και ο πολυπράγμων Χρήστος Ζερίτης.


Εκτός από σκάκι και πινγκ πονγκ το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποδόσφαιρο, βόλεϊ, τρέξιμο διαφόρων αποστάσεων για όλες τις ηλικίες, αλλά και παραδοσιακά αγωνίσματα, όπως ρίψη λιθαριού, διελκυστίνδα και άλμα άνευ φοράς, καθώς και πανηγυρική λήξη το βράδυ του Σαββάτου 13/8.

Μάλιστα, μια επιπλέον κοινωνική διάσταση στα Δημάκεια αποτελεί η πρωτοβουλία «Αθλητισμός με μηδενικά απορρίμματα», που έχει στόχο την ελαχιστοποίηση των μη ανακυκλώσιμων σκουπιδιών.