Φιλιατρά: Εθελοντική εργασία στην Κατασκήνωση Κοινοτικής Ανάπτυξης του Σ.Ε.Ο.

Φιλιατρά: Εθελοντική εργασία στην Κατασκήνωση Κοινοτικής Ανάπτυξης του Σ.Ε.Ο.

Εθελοντική εργασία σε διάφορα έργα προσέφεραν 50 Οδηγοί του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού κατά τη διάρκεια Κατασκήνωσης Κοινοτικής Ανάπτυξης στα Φιλιατρά.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση δήμου Τριφυλίας ενημερώνει σχετικά: «Από 30/7 έως 8/8/2022 στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών, με την αρωγή και στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μας, 50 Οδηγοί του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού κατασκήνωσαν οργανώνοντας μία Κατασκήνωση Κοινοτικής Ανάπτυξης.

Ο Ελληνικός Οδηγισμός συμβάλλει στην ανάπτυξη των παιδιών και των νέων ώστε να γίνονται άτομα υπεύθυνα, ελεύθερα και ικανά να διεκδικούν και να συμμετέχουν ως ενεργοί πολίτες. Οι κοινές αξίες όλων των Οδηγών είναι η συνεργασία, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός στον άνθρωπο και στο περιβάλλον Το μοντέλο αυτής της κατασκήνωσης δεν συναντάται σε καμία άλλη Οργάνωση νέων σε όλο τον κόσμο.

Στην διάρκεια αυτής της κατασκήνωσης οι έφηβοι και οι ενήλικες Αρχηγοί τους προσφέρουν στον τόπο 30 ώρες εθελοντικής εργασίας εργαζόμενοι σε διάφορα έργα. Έτσι οι φιλοξενούμενοι στην πόλη μας Οδηγοί χωρίστηκαν σε ομάδες και συντήρησαν (τρίψιμο, σοβάτισμα, αστάρωμα και βάψιμο) τα σιδερένια κιγκλιδώματα του περιβόλου του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Φιλιατρών και τις ξύλινες κατασκευές του Α’ Δημοτικού Σχολείου.

5 Μεγάλοι Οδηγοί και 2 Στελέχη ανέλαβαν να βελτιώσουν το ηλεκτρονικό πρόγραμμα που χρησιμοποιεί η δανειστική βιβλιοθήκη του “Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού Φιλιατρών” και να ηχογραφήσουν ένα παραμύθι ξεκινώντας μία ακουστική βιβλιοθήκη για άτομα που δεν γνωρίζουν ανάγνωση ή έχουν πρόβλημα όρασης.

Επίσης, ομάδα Οδηγών ασχολήθηκε με δημιουργικές κατασκευές για παιδιά αλλά και παιχνίδια του εκπαιδευτικού παιδαγωγικού Οδηγικού προγράμματος. Ευχαριστούμε το Σ.Ε.Ο., που φέτος γιορτάζει 90 χρόνια πορείας και συνεχούς προσφοράς σε όλη την Ελλάδα (1932-2022), για την επιλογή του τόπου μας για την ανάπτυξη της κατασκήνωσης αλλά και για τη σημαντική προσφορά τους.

Ο Δήμος μας θα παραμείνει ανοιχτή αγκαλιά φιλοξενίας και συνεργασίας για τους κατασκηνωτές του Σ.Ε.Ο.».

Του Ηλία Γιαννόπουλου