Φιλιατρά: “Οι δαίμονες του Αρέτσο” στο αίθριο του Δημαρχείου κάτω από το Ρολόι

Φιλιατρά: “Οι δαίμονες του Αρέτσο” στο αίθριο του Δημαρχείου κάτω από το Ρολόι

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Αλέκας Πλακονούρη

«Σε ένα όμορφο περιβάλλον, κάτω από το ρολόι του Δημαρχείου μας, χθες (σ.σ. την Κυριακή) βράδυ έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της συμπολίτισσάς μας Αλέκας Πλακονούρη, “Οι δαίμονες του Αρέτσο”», αναφέρει σε δημοσίευσή της στην ιστοσελίδα του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών «Ο Πυρσός» η πρόεδρός του, Μαίρη Γκότση. Ακολούθως προστίθεται σχετικά: «Το βιβλίο αυτό ψηφίστηκε για τη φετινή χρονιά, στην κατηγορία Ελληνικό Διήγημα στο διαγωνισμό Public Book Awards, ανάμεσα στα 10 επικρατέστερα σε πρώτη φάση. Ο Σύλλογός μας και οι εκδόσεις Κέδρος είχαν την επιμέλεια της διοργάνωσης αυτής της εκδήλωσης. Όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, ο Πυρσός στηρίζει τους Φιλιατρινούς συγγραφείς και είχε την τιμή να παρουσιάσει αρκετά βιβλία συμπατριωτών μας.

Στη χθεσινή όμορφη βραδιά, με την παρουσία πολλών φίλων της Αλέκας Πλακονούρη, του Πυρσού και του βιβλίου, η φιλόλογος- θεατροπαιδαγωγός, Τζένη Καραβίτη, έκανε την παρουσίαση του βιβλίου με εξαιρετικό αναγνωστικό τρόπο και ύφος και ο ηθοποιός Νεκτάριος Φαρμάκης διάβασε με το γνωστό του υπέροχο τόνο αποσπάσματα από το βιβλίο. Η συγγραφέας, μέσα από ένα πρωτότυπο διάλογο με την Τζένη, απαντούσε σε ερωτήσεις της σχετικά με το περιεχόμενο των διηγημάτων, το όνομα του βιβλίου, την πηγή έμπνευσής της και για τους χαρακτήρες των ηρώων του και εξηγούσε με το δικό της τρόπο, λέγοντας τις δικές της θέσεις για τα κείμενά της και την ιστορία τους.

Αναφέρθηκε σε βιωματικά γεγονότα μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της, σε δικούς της ανθρώπους και σε φανταστικά πρόσωπα μέσα στο χώρο και στο χρόνο, αλλά και στα Φιλιατρά, την πόλη που γεννήθηκε και κουβαλάει πάντα μέσα της.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι ήταν μαζί μας στη χθεσινή εκδήλωση. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο Διονύσιο Καραβίτη και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών για την παραχώρηση του χώρου του Αίθριου του Δημαρχείου, αυτού του υπέροχου χώρου, για τη χθεσινή βραδιά.

Να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου μας, Γεώργιο Λεβεντάκη, για την παραχώρηση της ηχητικής εγκατάστασης που χρησιμοποιήσαμε, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. του Πυρσού Μπάμπη Κωσταντόπουλο για το χειρισμό της. Επίσης, ευχαριστούμε τον ηλεκτρολόγο Θανάση Καππή για την εθελοντική συμμετοχή και την προσφορά του, για το φωτισμό του χώρου. Ευχαριστούμε τη νέα διεύθυνση της καφετέριας ΑΡΧΑΙΟΝ Ο.Ε., για τη χορηγία ενοικίασης των καθισμάτων και την κα Δήμητρα Παπαγεωργίου για την προσφορά και το στολισμό με τη σύνθεση λουλουδιών στο τραπέζι των ομιλητών.

Ευχαριστούμε την Ελένη και την Ευδοκία Σαπέρα για τη συμμετοχή τους στην πώληση του βιβλίου.

Και τέλος, ευχαριστούμε την Αλέκα Πλακονούρη για την αποδοχή στην πρόσκλησή μας, να παρουσιάσει στην πόλη της το βιβλίο της, όπως και την Τζένη Καραβίτη και τον Νεκτάριο Φαρμάκη για τη συμβολή τους στην εκδήλωσή μας».