Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας τίμησε την Μικρασιατική Καταστροφή

Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας τίμησε την Μικρασιατική Καταστροφή

Στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Κυριακής 28 Αυγούστου, η θεατρική παράσταση με τίτλο “Στάχτη στο μελτέμι της Ιωνίας γης”.

Η παράσταση διοργανώθηκε από την Ενορία της Αναλήψεως του Χριστού Καλαμάτας σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα “Συν… αίσθημα” και τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Προ της ενάρξεως έλαβε τον λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ο οποίος αναφέρθηκε στην θλιβερή επέτειο της συμπλήρωσης εκατό ετών από την γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Εν συνεχεία ευχαρίστησε τους διοργανωτές και συγκεκριμένα τον σκηνοθέτη κ. Στέλιο Καλαθά και όλη την ομάδα του αλλά και τον προϊστάμενο της ενορίας της Αναλήψεως Καλαμάτας Αρχιμ. Αλέξιο Σαραντόπουλο και τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά για την άψογη συνεργασία κατά την διοργάνωση.

Τέλος ευχαρίστησε όλους όσους κατέκλυσαν το χώρο του αμφιθεάτρου και τους παριστάμενους άρχοντες του τόπου, τον τ. Υπουργό και Βουλευτή κ. Ιω. Λαμπρόπουλο, τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Αθ. Βασιλόπουλο ο οποίος επίσης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καλαμάτας κ. Π. Λύρα, την Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας κ. Τζίνα Καρέλια και τον Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας κ. Ηλία Αξιοτόπουλο.