Κοινότητα Φιλιατρών: Έκκληση να μην κλείσει το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων

Κοινότητα Φιλιατρών: Έκκληση να μην κλείσει το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων

Να μην κλείσει μες στον Αύγουστο το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στα Φιλιατρά ζητά το Κοινοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών με δελτίο Τύπου εξέδωσε χθες και υπογράφεται από τον πρόεδρό του, Διονύσιο Καραβίτη, και παράλληλα ζητείται η στελέχωση και την αδιάλειπτη λειτουργία του.

Συγκεκριμένα στο Δ.Τ. της Κοινότητας Φιλιατρών αναγράφεται:

«Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της άνισης μεταχείρισης της πόλης των Φιλιατρών σε σχέση με τις γειτονικές πόλεις – Δημοτικές Ενότητες. Πληροφορηθήκαμε ότι το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Γ.Ε.Φ.) Φιλιατρών που λειτουργεί στο Δημοτικό κατάστημα (Δημαρχείο) Φιλιατρών, θα παραμείνει κλειστό από την Τετάρτη 10 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022!

Περαιτέρω, ενημερωθήκαμε ότι ο μοναδικός υπάλληλος του Γ.Ε.Φ. Φιλιατρών: α) θα μετακινηθεί στο αντίστοιχο Γ.Ε.Φ. της Κυπαρισσίας για το διάστημα από 10/8 έως και 19/8/22, προκειμένου να μην κλείσει το εκεί Γραφείο λόγω αδειών των υπηρετούντων εκεί υπαλλήλων και β) το διάστημα από 22/8 έως και 26/8/22 θα κάνει χρήση της κανονικής του αδείας…

Είναι ανεπίτρεπτο να μένει μια φορολογική υπηρεσία χωρίς υπάλληλο, ειδικά στον παραγωγικό τόπο των Φιλιατρών (με σημαντική συμβολή στο ΑΕΠ της χώρας μας), καθώς και εν μέσω περιόδου αιχμής λόγω του θέρους και της ανάγκης εξυπηρέτησης επιπλέον πολλών επισκεπτών (παραθεριστών, κατοίκων εξωτερικού κτλ).

Πόσο δε μάλλον για το διάστημα μετακίνησης του υπαλλήλου του Γ.Ε.Φ. Φιλιατρών στην Κυπαρισσία ώστε να εξυπηρετεί και τις δύο Δ.Ε. (Κυπαρισσίας και Φιλιατρών), ενώ θα μπορούσε να είναι ανοιχτό το Γ.Ε.Φ. Φιλιατρών και να εξυπηρετεί κατά τον ίδιο τρόπο και τις δυο αυτές Δ.Ε. από τα Φιλιατρά.

Το μόνο που μπορεί να σημαίνει το κλείσιμο του Γ.Ε.Φ. Φιλιατρών κατά το τρέχον θερινό διάστημα, είναι ο υποβιβασμός της πόλης των Φιλιατρών και η αντιμετώπιση των κατοίκων κι επισκεπτών των Φιλιατρών, ως πολιτών β΄ κατηγορίας! Η προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας, οφείλει να φροντίζει να μην κλείνουν τα κατά τόπους Γ.Ε.Φ. για τον οποιονδήποτε λόγο! Εν προκειμένω, οι πολίτες των Φιλιατρών θα πρέπει να εξυπηρετηθούν χωρίς να είναι αναγκασμένοι να μετακινηθούν σε άλλη πόλη.

Εκ τούτου ζητάμε όπως μεριμνήσετε για τη στελέχωση και την αδιάλειπτη λειτουργία του Γ.Ε.Φ. Φιλιατρών».

Του Ηλία Γιαννόπουλου