Μεσσηνία: Συλλήψεις σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση

Μεσσηνία: Συλλήψεις σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση

Δέκα πέντε άτομα συνελήφθησαν στη Μεσσηνία σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες και στους 5 νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 992 άτομα, εκ των οποίων 732 ήταν Έλληνες και 260 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 779 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 104 άτομα, από τα οποία 59 ήταν Έλληνες και 45 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 62 άτομα.

Ακόμα, βεβαιώθηκαν συνολικά 221 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:

  • Τρία άτομα για ναρκωτικά και συγκεκριμένα, μια 28χρονη στο Ασπρόχωμα γιατί κατείχε 1,1 γραμμ. ηρωίνη, ένας 17χρονος στην Καλαμάτα γιατί κατείχε 1,1 γραμμ. χασίς, κι ένας 28χρονος Αλβανός στην Καλαμάτα διότι βρέθηκαν στην κατοχή του ένα τσιγαριλίκι κι ένας τρίφτης για χασίς.
  • Δύο άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Επτά άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Οι δράσεις είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.