Ο 50χρονος απέδωσε τον τραυματισμό της 49χρονης με καυστικό υγρό σε…απροσεξία

Ο 50χρονος απέδωσε τον τραυματισμό της 49χρονης με καυστικό υγρό σε…απροσεξία

Θέλει να ανασταλεί η προσωρινή κράτησή του για να τη …βοηθήσει

Πάνω από τέσσερις ώρες κράτησε η διαδικασία της απολογίας του 50χρονου, που τα ξημερώματα της προηγούμενης Τετάρτης έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο της 49χρονης πρώην συζύγου του, όταν αυτή πήγαινε στη δουλειά της, στην περιοχή της Ανάληψης.

Αποτέλεσμα της επίθεσης είναι ότι η γυναίκα νοσηλεύεται ακόμα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου οι γιατροί δίνουν μάχη προκειμένου να μη χάσει το ένα μάτι της, που έχει υποστεί βλάβες από το καυστικό υγρό.

Μετά την απολογία του, ο 50χρονος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας προφυλακιστέος, με το συνήγορό του, να δηλώνει ότι θα ζητηθεί η προσωρινή κράτηση να ανασταλεί, ώστε ο κατηγορούμενος να βγει για να εργαστεί προκειμένου να βγάλει χρήματα για να βοηθήσει τη 49χρονη.

Μετά την απόφαση της προφυλάκισης ο συνήγορος του δράστη Θανάσης Ηλιόπουλος δήλωσε: «Συνεχίζεται η προσωρινή κράτηση του πελάτη μου, αναμενομένη λίγο πολύ η συγκεκριμένη απόφαση, βέβαια εμείς στην απολογία μας  παρουσιάσαμε μια εκδοχή των γεγονότων τα οποία αφορούν την υπόθεση διαφορετικά από αυτή που υποστηρίζει η παθούσα. Από εκεί και πέρα φάνηκε ότι δεν πείσαμε ούτε την κ. Ανακρίτρια ούτε τον κ. Εισαγγελέα.

Ακόμη και για το χαρακτηρισμό της πράξης διατυπώσαμε κάποιες ενστάσεις, ότι δηλαδή δεν αποτελεί απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ότι δεν αποτελεί βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, αλλά αποτελεί βαριά σωματική βλάβη στην πλημμεληματική της  μορφή, διότι έγινε με ενδεχόμενο δόλο.

Δυστυχώς δεν πείσαμε όπως είπα και πάλι.  Έτσι διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση του εντολέα μου.  Θα συνεχίσουμε να συλλέγουμε όσο γίνεται περισσότερα στοιχεία προκειμένου να αποδείξουμε τους ισχυρισμούς μας στο δικαστήριο που θα ακολουθήσει και βέβαια μέχρι τη διαδικασία του δικαστηρίου θα δούμε μήπως κάνουμε αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους.»

Η εκδοχή του 50χρονου
Σε ερώτηση για την εκδοχή  του  50χρονου, ο κ. Ηλιόπουλος απάντησε ότι ο εντολέας του υποστηρίζει  ότι ο τραυματισμός της παθούσας δεν προήλθε από ανθρωποκτόνο πρόθεση, αλλά από  το ότι ο ίδιος δεν πρόσεξε αρκετά με αποτέλεσμα να πέσει το καυστικό υγρό στο πρόσωπο της και ειδικά στο μάτι της.

Η ψυχολογική κατάσταση του 50χρονου
Σχετικά με την ψυχολογική κατάσταση του κατηγορουμένου, ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι είναι συντετριμμένος και σε απόγνωση.

Θέλει να επανορθώσει
Ο συνήγορος του 50χρονου, δήλωσε ότι ο κατηγορούμενος θέλει να επανορθώσει και να δείξει την έμπρακτη μετάνοιά του και κυρίως να συμβάλει στην αποκατάσταση της υγείας του θύματος.

Όμως υποστήριξε ότι για να γίνει το τελευταίο, ο μόνος τρόπος θα ήταν να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ώστε να μπορεί να εργαστεί και να δίνει χρήματα, κάτι που τώρα δεν μπορεί να συμβεί.
Π.Μπ.