Πειραματική Σκηνή: Μεγάλη επιτυχία της παράστασης κουκλοθέατρου «Το ταξίδι του Φερεϋντούν»

Πειραματική Σκηνή: Μεγάλη επιτυχία της παράστασης κουκλοθέατρου «Το ταξίδι του Φερεϋντούν»

Στην πλατεία Ευκαλύπτων του δημοτικού πάρκου ΟΣΕ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 10 Αυγούστου, η παράσταση κουκλοθέατρου της Πειραματικής Σκηνής “Το ταξίδι του Φερεϋντούν” στα πλαίσια του 3ου παιδικού Φεστιβάλ του Δήμου Καλαμάτας.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την πλατεία και απόλαυσε την ιστορία του Πέρση Ποιητή Φερεϋντούν Φαριάντ όπως την περιγράφει στο ομότιτλο βραβευμένο βιβλίο του ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος. Στο τέλος της παράστασης πλήθος παιδιών ενδιαφέρθηκαν να γνωρίσουν από κοντά τους ήρωες – κούκλες του έργου, να τις αγγίξουν, να ρωτήσουν από ποια υλικά έχουν κατασκευαστεί και να εκφράσουν την αγάπη τους για το κουκλοθέατρο και τις κούκλες.

Μεγάλη τιμή για την Πειραματική Σκηνή, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, αποτέλεσε η παρουσία του συγγραφέα στην παράσταση και τα σχόλιά του στη διαδικτυακή σελίδα του, όπου ανέφερε τα εξής:

Το κουκλοθέατρο των ονείρων

“Το Ταξίδι του Φερεϋντούν” είχε την τιμητική του την Τετάρτη το βράδυ στο Πάρκο των Τρένων Καλαμάτας. Το παρουσίασε η Πειραματική Σκηνή της πόλης, σε διασκευή της Προέδρου Λέττας Πετρουλάκη, η οποία εμψύχωσε τις κούκλες μαζί με τις άλλες δύο κουκλοπαίκτριες, Βέρα Γεωργακοπούλου και Μαρίζα Νταϊφά. Την αφίσα δημιούργησε η Τζένη Ντεκελέ ενώ στον ήχο ήταν η Πόπη Μαυρέα.

Παιδιά και ενήλικες γέμισαν το Πάρκο Σιδηροδρόμων σε μια βραδιά ονειρεμένη!

Το “ευχαριστώ” προς όλους, συντελεστές και θεατές, είναι ελάχιστο για να αποδώσει το μέγεθος των συναισθημάτων που μου δημιούργησε η παράσταση της Πειραματικής, στο 3ο Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Δήμου Καλαμάτας.

Και όλα αυτά… ακριβώς 10 χρόνια… μετά το θάνατο του μεγάλου Πέρση ποιητή Φερεϋντούν Φαριάντ…”

Η Πειραματική Σκηνή ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία και επιτυχία της παράστασης και υπόσχεται να πραγματοποιηθούν κι άλλες θεατρικές δράσεις σε αυτό το μαγικό χώρο της πλατείας Ευκαλύπτων.

Επόμενη παράσταση την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις 9.00, υπό την Αιγίδα της Πειραματικής Σκηνής, “Η αλήθεια πέθανε” της ομάδας Τσιριτσάντσουλες.