Περίεργα πράγματα

Περίεργα πράγματα

Ένα… θαύμα έχει χαλάσει όλα τα POS των καταστημάτων και δύσκολα μπορείς να βρεις κάποιο να πληρώσεις με κάρτα. Λες και χτύπησε «επιδημία» και οι καταστηματάρχες δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές.

Στα σοβαρά τώρα, η φοροδιαφυγή που παρατηρείται στις τουριστικές περιοχές δεν έχει προηγούμενο. Όσοι έλεγχοι κι αν γίνουν, όσα πρόστιμα κι αν πέσουν, σύμφωνα με τον “Οικονομικό Ταχυδρόμο”. Στις ταβέρνες και τα εστιατόρια κυριαρχεί το χαρτί της παραγγελίας, αλλά η κανονική απόδειξη πάει περίπατο.

Όσοι θέλουν να πληρώσουν με κάρτα αντιμετωπίζουν δυσκολίες γιατί είτε έχει «χαλάσει το μηχάνημα» είτε «έχει πέσει η γραμμή ίντερνετ», είτε έγινε «διακοπή ρεύματος και δεν επανήλθαν τα συστήματα.

Οι τουρίστες δεν δίνουν και μεγάλη σημασία – να χαλαρώσουν θέλουν οι άνθρωποι, όχι να κυνηγούν αποδείξεις- οι επαγγελματίες δεν «καίγονται» για να είναι νόμιμοι, και κάπως έτσι η ζωή συνεχίζεται.

Είναι περιττό να σημειώσουμε ότι… θύματα καταγράφηκαν και σε πολλά καταστήματα εστίασης στη Μεσσηνία, σύμφωνα με καταγγελίες παθόντων στην εφημερίδα μας.
Α.Π.