Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Πελοποννήσου για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Πελοποννήσου για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Σε κατάσταση ετοιμότητας έχει τεθεί ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εν όψει της σοβαρής επιδείνωσης του καιρού, με εξαιρετικά έντονα φαινόμενα, που αναμένονταν από χθες έως και την Παρασκευή 26 Αυγούστου, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία  προχθές.

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, οι χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, ενισχυμένοι ριπαίοι άνεμοι.

Σε επικοινωνία που είχε χθες με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, γνωστοποίησε ότι ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα αναμένονταν χθες σε Αργολίδα και Κορινθία.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, γνωστοποιώντας το εν λόγω ΕΔΕΚ, έχει θέσει παράλληλα και το μηχανισμό της στις πέντε (5) Περιφερειακές Ενότητες σε ετοιμότητα, καλεί δε τους πολίτες να λάβουν μέτρα προστασίας και να ακολουθούν τις οδηγίες που ενδεχομένως εκδοθούν από τις αρμόδιες Αρχές.