Σκοτάδια σε Κοινότητες, οικισμούς, γειτονιές του Δήμου Τριφυλίας

Σκοτάδια σε Κοινότητες, οικισμούς, γειτονιές του Δήμου Τριφυλίας

99.000 ευρώ προμήθεια ηλεκτρ. υλικού δημoτικού φωτισμού και δεν έχουν λάμπες για αντικατάσταση των καμένων…

Στα σκοτάδια βυθίζονται κάθε που βραδιάζει, επί μήνες, γειτονιές και δημοτικοί οδοί σε Κοινότητες και οικισμούς των Δημοτικών Ενοτήτων Κυπαρισσίας, Αυλώνος και Αετού επειδή λάμπες δημοτικού φωτισμού είναι καμένες.

Το θέμα με τις καμένες λάμπες και τα σκοτάδια έχει επισημανθεί εγγράφως στο δήμο από πολίτες, αναδεικνύεται στα social media και το έθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας”, Δημήτρης Δριμής.

Είπε συγκεκριμένα ο κ. Δριμής: «Ερώτηση στον κ. Βλάχο. Υλικά ηλεκτροφωτισμού για Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας, Αυλώνος και Αετού, 99.000 ευρώ. Τα υλικά παρελήφθησαν, πληρώθηκε ο ανάδοχος, αναζητούνται. Στην Δ.Ε. Αετού, στον πρόεδρο του Αετού λέει ο ηλεκτρολόγος “δεν έχω λάμπα να σου βάλω”, στη Δ.Ε. Κυπαρισσίας, απ’ όσο ξέρω, υπάρχουν προβλήματα. Τα ερωτήματα είναι τα εξής: 99.000 ευρώ ηλεκτρολογικό υλικό σημαίνει παραλαμβάνουμε δύο νταλίκες (σ.σ. με υλικό). Ποιος παρέλαβε, σε ποια αποθήκη πήγαν, ποιος διαχειρίζεται τα υλικά και ποιος τα δίνει στους ανθρώπους που τα τοποθετούν;». Απάντηση, ωστόσο, δεν έλαβε. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 14 Ιουλίου 2022 δημοσιεύθηκε στη Δι@υγεια Χρηματικό Ένταλμα Πληρωμής συνολικού ποσού 99.014 ευρώ για «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΟΣ ΚΑΙ ΑΕΤΟΥ». Θυμίζεται ότι, σοβαρά ερωτήματα, αντίθεση κι αντίδραση εκφράστηκαν από τον Γιάννη Μερκούρη στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής δήμου Τριφυλίας, στις 23 Νοεμβρίου 2021, σχετικά με τα υλικά που περιλαμβάνονταν στη μελέτη με αριθμό 55/2021 «Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού δημοτικού φωτισμού και κτιρίων Κυπαρισσίας, Αυλώνος, Αετού» κατά τη συζήτηση του θέματος καθορισμού όρων του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ως άνω προμήθεια της μελέτης. Ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΤΡΙΦΥΛΙΑ Συνεχίζουμε», Γιάννης Μερκούρης, τόνισε με έμφαση σε εκείνη τη συνεδρίαση: «Ποιος ιεράρχησε τις ανάγκες του Δήμου για το ηλεκτρολογικό υλικό; Η αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία ή η Δημοτική Αρχή και έδωσε τους κωδικούς των υλικών που επιλέξατε και συντάχτηκε η μελέτη; Όλα αυτά τα ηλιακά φωτιστικά, φωτιστικά δρόμου, φωτιστικά κήπου που θα τα τοποθετήσετε; Είναι φωτιστικά που ικανοποιούν τις ανάγκες του Δήμου και εξυπηρετούν τους δημότες; Θα μπορούσε κάποιος να τα χαρακτηρίσει φτηνά χριστουγεννιάτικα στολίδια με όλο το σεβασμό στο έθιμο της γιορτής. Δεν έχω πειστεί για τη σκοπιμότητα και κυρίως για τη χρησιμότητα προμήθειας αυτού του ηλεκτρολογικού υλικού και γι’ αυτό θα ψηφίσω ΚΑΤΑ. Θα παρακολουθήσουμε όμως την εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, τη συμμετοχή οικονομικών φορέων και την παραλαβή του ηλεκτρολογικού υλικό».

Άραγε, στη μελέτη της ως άνω προμήθειας πόσες λάμπες περιλαμβάνονταν για το δημοτικό φωτισμό και τα κτίρια των Δημοτικών Ενοτήτων Κυπαρισσίας, Αυλώνος και Αετού, με συνέπεια να μην έχει ο δήμος Τριφυλίας λάμπες για αντικατάσταση των καμένων;

Του Ηλία Γιαννόπουλου