Θετική εικόνα της Καλαμάτας στα πρώτα φιλικά με νίκη και ισοπαλία

Θετική εικόνα της Καλαμάτας στα πρώτα φιλικά με νίκη και ισοπαλία

Τα πρώτα της φιλικά παιχνίδια έδωσε η ομάδα της Καλαμάτας στο Καρπενήσι, όπου πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της για το πρωτάθλημα της Super League 2.

Χθες το απόγευμα πέτυχε και την πρώτη της άτυπη νίκη, επικρατώντας με 1-0 απέναντι στον Αιολικό, ομάδα Γ’ Εθνικής. Το νικητήριο γκολ σημείωσε στο ξεκίνημα του αγώνα ο Βασιλόγιαννης, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο αποβλήθηκε ο Μπενίτεζ.

Στο πρώτο αγωνιστικό τεστ που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο με αντίπαλο την Ομόνοια Αραδίππου, η Καλαμάτα αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3, αν και ουσιαστικά πρόκειται για μια εύκολη επικράτηση, καθώς το βασικό σχήμα που χρησιμοποίησε ο προπονητής, Σάκης Τσιώλης, και πριν μπουν στο παιχνίδι οι πιο νεαροί παίκτες, οι «μελανόλευκοι» είχαν προβάδισμα 3-0. Για την ιστορία, ο Αρναρέλλης άνοιξε το σκορ στο ξεκίνημα, ο Ρόβας στις καθυστερήσεις του α΄ μέρους πέτυχε το 2-0 και ο Τάτος με απ’ ευθείας φάουλ πέτυχε στο 51’ ένα ακόμη γκολ. Η κυπριακή ομάδα μείωσε με πέναλτι στο 70’ με τον Μάρκου Μιχαήλ, ο Αλαμπρίτης πέτυχε το 3-2 και στις καθυστερήσεις ο Ιβάνοφ χάρισε μια τιμητική ισοπαλία για την Ομόνοια.

Κύριο μέλημα του προπονητή της τοπικής μας ομάδας, Σάκη Τσιώλη, αυτή την περίοδο είναι να δουλευτεί ένα από τα βασικά συστήματα παιχνιδιού στα οποία θα βασιστεί η Καλαμάτα στο πρωτάθλημα και αυτό είναι το 3-5-2.

Στο παιχνίδι με την Ομόνοια Αραδίππου η Καλαμάτα παρατάχθηκε ως εξής:
Ταΐρης, Μπακαγιόκο, Κωνσταντινόπουλος, Γκρόζντανιτς, Λουπάνο, Παπατόλιος, Αναστασόπουλος, Τάτος, Μαβινγκά, Ρόβας, Αρναρέλλης (Λαδάς, Μέντες, Λούκασικ, Γκότσης, Ρουμελιώτης, Τσιγαρίδης, Δρούγας, Μούζος, Γιαννόπουλος, Μουζάκης, Ντελής, ενώ δοκιμάστηκε χωρίς να κρίνεται ότι χωράει στο ρόστερ των «μελανολεύκων» ο Γαλεάδης).

Στο χθεσινό ματς κόντρα στον Αιολικό ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα οι Μέντες, Ασαμόα, Κόκορης, Μπέριος, Λουπάνο, Γκρόζντανιτς, Μπόρχες, Πολίτης, Ματέους, Βασιλόγιαννης, Πασάς. Στο ημίχρονο μπήκαν οι Μπενίτεζ, Τριανταφυλλάκης και στο τελευταίο μισάωρο αγωνίστηκαν και οι νεαροί Δρούγας, Μουζάκης, Λούκατσιτς, Λαδάς, Ντελής και Τσιγαρίδης.

Και επίσημα Ρόμπσον Ντος Σάντος προπονητής τερματοφυλάκων
Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοίνωσε επισήμως τον Ρόμπσον Ντος Σάντος ως προπονητή τερματοφυλάκων για την φετινή χρονιά, ο οποίος πήρε το θέση του Εμπέντε. Ο έμπειρος Βραζιλιάνος προπονητής είναι γεννημένος το 1979, αγωνίστηκε ως τερματοφύλακας στην Παλμέιρας και έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

«Ρόμπσον, σε καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Μαύρης Θύελλας. Bem-vindo Robson!» αναφέρουν οι «μελανόλευκοι».