1.218 επιταγές κοινωνικού τουρισμού εξαργυρώθηκαν τον Αύγουστο στη Μεσσηνία

1.218 επιταγές κοινωνικού τουρισμού εξαργυρώθηκαν τον Αύγουστο στη Μεσσηνία

Στη 12η θέση των προορισμών που επέλεξαν βρίσκεται η Μεσσηνία

Στη 12η θέση των πιο δημοφιλών προορισμών στους οποίους ενεργοποιήθηκαν επιταγές σε τουριστικά καταλύματα κατά το διάστημα 1-31 Αυγούστου 2022 βρίσκεται η Μεσσηνία, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Οικονομικός Ταχυδρόμος.

Συνολικά τον Αύγουστο ενεργοποιήθηκαν 49.000 επιταγές και «πρωταθλήτρια» αναδείχθηκε η Εύβοια.

Η Μεσσηνία

Με τις συνολικά 49.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού που ενεργοποιήθηκαν τον Αύγουστο σε τουριστικά καταλύματα της χώρας, σημειώθηκε αύξηση κατά 4% συγκριτικά με τον αριθμό των επιταγών που ενεργοποιήθηκαν στο αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Επίσης, ενεργοποιήθηκαν περισσότερες από 5.500 επιταγές ακτοπλοϊκής μεταφοράς.

Ο πιο δημοφιλής προορισμός το φετινό Αύγουστο ήταν η Εύβοια με 6.498 επιταγές, καταγράφοντας αύξηση 223% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι.

Η Μεσσηνία βρίσκεται στη 12η θέση με 1.218 επιταγές τον Αύγουστο. Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου πιο πάνω, στην 6η  θέση, βρίσκεται η Αργολίδα με 2.317 επιταγές, ενώ περιοχές όπως η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος και τα Χανιά βρίσκονται σε θέσεις κάτω από τη Μεσσηνία.

Μέχρι του χρόνου

Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές με το ενισχυμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2022-2023 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 31 Ιουλίου 2023 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων της ΔΥΠΑ.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό φέτος, τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο. Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο Νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Β.Β.