Αλέξης Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση απαξιώνει τα ΚΔΑΠ – 1.583 παιδιά στη Μεσσηνία μένουν εκτός»

Αλέξης Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση απαξιώνει τα ΚΔΑΠ – 1.583 παιδιά στη Μεσσηνία μένουν εκτός»

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, σχετικά με την απόρριψη 1.583 παιδιών στη Μεσσηνία από το πρόγραμμα Voucher για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), παρότι διέθεταν πλήρη φάκελο και πληρούσαν όλα τα κριτήρια για να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Ο κ. Χαρίτσης επισημαίνει στην ερώτησή του ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση η κυβέρνηση  πανελλαδικά αφήνει ένα στα τρία παιδία εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και ΚΔΑΠ, καθώς από τις 254.185 πλήρεις αιτήσεις εγκρίθηκαν οι 169.978 και έμειναν χωρίς το πολυπόθητο voucher 84.207.

Τονίζει, επίσης, ότι το γεγονός της απόρριψης 1.583 παιδιών στη Μεσσηνία έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στον προγραμματισμό εκατοντάδων οικογενειών, εκ των οποίων πολλές βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση (τρίτεκνες οικογένειες, μονογονεϊκές, οικογένειες με οικονομικό εισόδημα στα όρια της φτώχειας).

Παράλληλα, η συγκεκριμένη απόφαση θα έχει και ως συνεπακόλουθο το κλείσιμο δομών ΚΔΑΠ, με άμεση επίπτωση στους εργαζόμενους των δομών που θα βρεθούν μπροστά στο φάσμα της ανεργίας.

Καταλήγοντας, ο κ. Χαρίτσης ερωτά τον υπουργό «σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε τα 1.583 παιδιά στο Νομό Μεσσηνίας που μένουν εκτός του προγράμματος vouchers ΕΣΠΑ για Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, παρότι έχουν πλήρη φάκελο και πληρούν όλα τα κριτήρια, να ενταχθούν τελικά στο πρόγραμμα».