Αναφορά Νάντιας Γιαννακοπούλου για έλλειψη ιατροδικαστή στη Μεσσηνία

Αναφορά Νάντιας Γιαννακοπούλου για  έλλειψη ιατροδικαστή στη Μεσσηνία

Αναφορά στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας για την έλλειψη ιατροδικαστή στη Μεσσηνία, με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα του «Θάρρους», κατέθεσε η βουλευτής Δυτικής Αθήνας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η κα Γιαννακοπούλου επισημαίνει τη σοβαρότητα του προβλήματος και ζητά από τους δύο υπουργούς να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να δημιουργηθεί μόνιμη θέση ιατροδικαστή στο νομό μας και να μην ταλαιπωρούνται θύματα κακοποιητικών πράξεων και συγγενείς θανόντων.

Μόνιμη θέση

Όπως αναφέρει η κα Γιαννακοπούλου στην αναφορά της, ο μέχρι πρότινος, επικουρικός, ιατροδικαστής διορίσθηκε στον Πειραιά και έκτοτε η θέση στη Μεσσηνία παραμένει κενή.

«Συγγενείς θανόντων, θύματα ξυλοδαρμού ή βιασμού, υποβάλλονται σε περαιτέρω ταλαιπωρία αναγκαζόμενοι πλέον να μεταβαίνουν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κορίνθου, με ό,τι επιπλέον ψυχικό πόνο αλλά και οικονομική επιβάρυνση μπορεί αυτό να συνεπάγεται. Όλοι, βεβαίως, αποδέχονται ότι η Μεσσηνία πρέπει να έχει μόνιμη θέση ιατροδικαστή, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία συνολική και ουσιαστική παρέμβαση για να δοθεί λύση σε αυτό το βασικό ζήτημα. Χαρακτηριστικά η εφημερίδα αναφέρεται στην πρόσφατη περίπτωση απώλειας ενός πολίτη κατοίκου Μεσσηνίας για τον οποίο διατάχθηκε νεκροψία – νεκροτομή. Από τη στιγμή, όμως, που η Μεσσηνία πλέον δεν έχει ιατροδικαστή, έπρεπε να μεταφερθεί στην Κόρινθο, όπου λόγω αδειών ούτε εκεί ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί αυτό.

Τελικά, η λύση βρέθηκε στην Πάτρα, οπότε και η ιατροδικαστική πράξη ορίστηκε 5 μέρες μετά τον άδικο χαμό του συνανθρώπου μας. Αυτό ασφαλώς είχε ως συνέπεια μια τρομερά επώδυνη ψυχική διαδικασία για την οικογένεια του θανόντος και, φυσικά, οικονομική επιβάρυνση, καθώς τα έξοδα μεταφοράς επιφορτίζονται οι οικείοι», επισημαίνει η βουλευτής.

Η κα Γιαννακοπούλου επισυνάπτει στην αναφορά της και τα δημοσιεύματα του «Θ» και καταλήγει: «Κύριοι υπουργοί, παρακαλώ όπως λάβετε υπόψη σας τα αναφερόμενα και προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για  να υπάρχει μόνιμα θέση ιατροδικαστή στη Μεσσηνία».

Της Βίκυς Βετουλάκη