Αναστόπουλος: «Η Καλαμάτα έχει μόνο ένα στόχο, την άνοδο και γι’ αυτό είμαι εγώ εδώ»

Αναστόπουλος: «Η Καλαμάτα έχει μόνο ένα στόχο, την άνοδο και γι’ αυτό είμαι εγώ εδώ»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΕΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ

«Νίκο, καλωσήρθες και πάλι στην οικογένεια της Μαύρης Θύελλας!» ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή η ΠΑΕ Καλαμάτα, με την οποία γνωστοποιήθηκε η επιστροφή του Νίκου Αναστόπουλου στην τεχνική ηγεσία, στη θέση του Σάκη Τσιώλη, ο οποίος έμεινε μόλις τρεις μήνες στην ομάδα.

Σήμερα, στο αθλητικό κέντρο στα Παλιάμπελα ο κ. Αναστόπουλος πραγματοποίησε την πρώτη προπόνηση, κατά τον δεύτερο αυτό κύκλο παρουσίας του στην ομάδα. Λίγο νωρίτερα ο ίδιος και εκ μέρους της διοίκησης, οι Γιώργος Ράλλης και Κώστας Βεργής, μίλησαν στα τοπικά ΜΜΕ επαναλαμβάνοντας πολλές φορές τους πρωταγωνιστικούς στόχους για άνοδο της Μαύρης Θύελλας στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Ο κ. Αναστόπουλος, ευχαρίστησε αρχικά τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Γιώργο Πρασσά για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, καθώς επίσης και τους κ. Ράλλη, Βεργή και Παναγιωτόπουλο. «Ξέρω που έρχομαι, τα αισθήματά μου για την ομάδα είναι γνωστά» είπε ο έμπειρος τεχνικός, χωρίς να παραλείπει να κάνει μια αναφορά στον προκάτοχό του «διαδέχομαι έναν άξιο προπονητή, στον οποίο εύχομαι τα καλύτερα, αλλά δυστυχώς η μοίρα του προπονητή αυτή είναι: να πηγαίνεις και να φεύγεις», ενώ συνέχισε λέγοντας «Η ομάδα έχει πολύ υψηλούς στόχους, το έχει αποδείξει τα δύο τελευταία χρόνια και πέρυσι θα ανέβαινε εάν δεν συνέβαιναν όσα συνέβησαν και η απόδειξη είναι ότι τρεις φορές αντιμετωπίσαμε τον Λεβαδειακό και τις τρεις ήμασταν καλύτεροι. Η Καλαμάτα έχει μόνο ένα στόχο, την άνοδο και γι’ αυτό είμαι κι εγώ εδώ».


Ο Νίκος Αναστόπουλος τόνισε ακόμη ότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά την ομάδα, καθώς έχει διατηρηθεί ο «κορμός» της περασμένης διετίας, ενώ έχει συνεργαστεί ή έχει αντιμετωπίσει ως αντιπάλους και τους υπόλοιπους νεοφερμένους ποδοσφαιριστές, που είναι «προσθήκες πολύ ποιοτικές και χρήσιμες», με το έμψυχο δυναμικό να είμαι πολύ καλό, όχι μόνο για τη Β’, αλλά για την πιο πάνω κατηγορία. Ο ίδιος πρόβλεψε ότι οι ομάδες που θα ξεχωρίσουν μαζί με την Καλαμάτα στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2 θα είναι Καλλιθέα, Κηφισιά και Παναχαϊκή, οι οποίες όμως δεν τον απασχολούν, αφού η εστίαση είναι να ετοιμάσει τη δική μας ομάδα για τον στόχο, που δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο από την άνοδο.


«Αισθάνθηκα ότι κάτι είχα αφήσει στη μέση» ανέφερε για την επιστροφή του, σε άλλο σημείο ο Νίκος Αναστόπουλος (διευκρινίζοντας ότι αν δεν είχε γίνει η παράλειψη με τα δελτία υγείας των ποδοσφαιριστών που επέφερε βαθμολογική αφαίρεση στο ντέρμπι με τον Λεβαδειακό, δεν θα είχε φύγει), αλλά και ότι είχε άλλες προτάσεις, όμως ο ίδιος επιλέγει σε ποια ομάδα θα πάει.


«Όλοι ενωμένοι, σύσσωμοι για την άνοδο και πιστεύουμε ότι ο Νίκος Αναστόπουλος είναι μια επιλογή που μπορεί να στηρίξει το στόχο της διοίκησης» ανέφερε στην παρέμβασή του ο Γιώργος Ράλλης, ενώ απέφυγε εντέχνως και επιμόνως να αναφερθεί στους λόγους της αντικατάστασης του κ. Τσιώλη, χαρακτηρίζοντας άκαιρη τη συζήτηση αυτή και την απόφαση ποδοσφαιρική. Η στιγμή πάντως της (αποφασισμένης) αλλαγής θεωρεί η διοίκηση ότι ήταν η πρέπουσα, καθώς είναι πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.


Τέλος, ο Κώστας Βεργής, ανέφερε, μεταξύ άλλων, για την επιστροφή του Νίκου Αναστόπουλου «στο πρόσωπο του πιστέψαμε όλοι ότι μπορεί να φέρει τη Μαύρη Θύελλα εκεί όπου της αξίζει, έδειξε ένα πάθος, τα δύο χρόνια που ήταν στην ομάδα είχε πρωταγωνιστικούς ρόλους, το απέδειξε με τον τρόπο του, με το ύφος του και πήραμε την απόφαση αυτή που έπρεπε να παίρναμε ως διοίκηση, αν και εφ όσον δεν πήγαινε καλά ο κ. Τσιώλης, μετά από κάποια αποτυχημένα αποτελέσματα.
Του ευχομαι να διαχειριστεί ένα πολύ καλό, ένα πολύ ακριβό υλικό για την κατηγορία, μας καθιστά πρωταγωνιστές κι από εκεί και πέρα θα κριθούμε και ο κ. Αναστόπουλος και η διοίκηση για την απόφαση αυτή που πήραμε».

Της Χριστίνας Ελευθεράκη