Δύο νέες μοναχές στη Μονή Δημιόβης

Δύο νέες μοναχές στη Μονή Δημιόβης

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τελέσθηκαν, το εσπέρας του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου 2022, οι κουρές δύο νέων μοναχών, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δημιόβης, της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Των μοναχικών κουρών προηγήθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, πλαισιωμένου από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά, τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Σχοινά τον Πνευματικό πατέρα των Αδελφών της Ιεράς Μονής και πλήθους κληρικών εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Πρό του πέρατος του εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία του Μικρού Σχήματος στην Αδελφή Μακαρία και την Ρασοφορία στην μέχρι σήμερα Δόκιμη Μοναχή Αδαμαντία, μετονομάζοντας την Αλεξία Μοναχή.

Περατώνοντας τις Ακολουθίες ευχήθηκε στις νέες Μοναχές “Να είναι ισάξιες των ονομάτων τους,  αφού το όνομα Μακαρία συμβολίζει την μακαριότητα και την ευτυχία, ενώ το όνομα Αλεξία συμβολίζει τον Άνθρωπο του Θεού”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Τέλος προσκάλεσε τους παρευρισκομένους να προσέλθουν στην Ιερά Μονή και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, όπου μετά την Θεία Λειτουργία θα λάβει χώρα και η ενθρόνιση της Ηγουμένης Ανθίμης.