Εγκαινιάστηκε η 9η έκθεση «Άρτος, Οίνος, Έλαιον» στην Καλαμάτα

Εγκαινιάστηκε η 9η έκθεση «Άρτος, Οίνος, Έλαιον» στην Καλαμάτα

Με πλήθος κόσμου και τη συμμετοχή αυτοδιοικητικών της Μεσσηνίας εγκαινιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης η 9η έκθεση αγροτικών και τοπικών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Υπό τους ήχους της δημοτικής φιλαρμονικής που πλαισίωσε μουσικά τη χθεσινή βραδιά, ο κόσμος της Καλαμάτας είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί ανάμεσα στα 33 περίπτερα που φιλοξενούνται για τη διάρκεια της έκθεσης (1-4 Σεπτεμβρίου) στο Δημοτικό Πάρκο των Σιδηροδρόμων, αλλά και να γνωρίσει τη σπουδαία αξία που διαθέτει καθένα από αυτά τα προϊόντα.

Στο λόγο του, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης έκθεσης για την ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων, αφού όπως σημείωσε λίγο αργότερα ο κόσμος της πόλης την αγκάλιασε και έτσι μέσα σε λίγα χρόνια η έκθεση κατάφερε να γίνει θεσμός για την πόλη.

Με εκτενείς αναφορές στο σύκο, που αποτελεί και το τιμώμενο προϊόν της φετινής έκθεσης, ο πρόεδρος της συκικής, Παναγιώτης Παπαγεωργίου, σημείωσε ότι η έκθεση γνωρίζει σπουδαία απήχηση σε μεγάλο μέρος του κόσμου στην Πελοπόννησο, ενώ πρότεινε μέσα στα επόμενα χρόνια η έκθεση «Άρτος, Οίνος, Έλαιον» να ξεπεράσει τα σύνορα της Μεσσηνίας, και να συμπεριληφθούν άτομα σε αυτή από την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου

20:00 – Συναυλία συνόλων μοντέρνας μουσικής Μουσικού Σχολείου και Καλλιτεχνικού Στεκιού

Μουσική επιμέλεια: Πέτρος Κατσούλης

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου

20:00 – Αφήγηση λαϊκού παραμυθιού και παραδοσιακ΄α παιχνίδια από την Αυτοσχέδια Σκηνή και το Θέατρο Βαγόνι

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου

Κεντρική λαογραφική εκδήλωση. Επίδειξη παρασκευής τοπικών εδεσμάτων και λαογραφικά δρώμενα, με τη συμμετοχή τοπικών συλλόγων και της σεφ Γεωργίας Κουτσούκου.

Ωράριο λειτουργίας έκθεσης: 18:00-23:00