Εκπαίδευση φοιτητών Ιατρικής στη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας

Εκπαίδευση φοιτητών Ιατρικής στη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας

Στο πλαίσιο του Προγράμματος “Ιατρική Απόβαση – 2022” φοιτητές από τις Ιατρικές Σχολές Αθηνών, Πατρών, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Λάρισας, Αλεξανδρούπολης και Κρήτης εκπαιδεύονται και συνδράμουν στο δύσκολο έργο της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας για το διάστημα από 15 Ιουλίου έως 10 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα “Ιατρική Απόβαση – 2022” διοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος – Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. και έχει ως σκοπό την ενίσχυση του έργου των ιατρών των Μονάδων Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερικά Ιατρεία) σε ακριτικά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας με φοιτητές Ιατρικής. Απευθύνεται δε σε φοιτητές – μέλη της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. από όλες τις Ιατρικές Σχολές της χώρας, κλινικών ετών (4ο, 5ο, 6ο έτος σπουδών), για δέκα ημέρες ανά ζεύγη και αποσκοπεί στην εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής και μελλοντικών ιατρών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υπό πραγματικές συνθήκες.

Παράλληλα, παρέχεται εθελοντική στήριξη και βοήθεια στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των Μονάδων Υγείας κατά τη θερινή περίοδο.

Δοθείσης της ευκαιρίας, από τον αναπληρωτή διοικητή του

Γ.Ν. Μεσσηνίας – Ν.Μ. Κυπαρισσίας, Δημήτριο Λαμπρόπουλο, απευθύνονται ευχαριστίες στην Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. για την επιλογή της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας ως μία από τις Μονάδες Υγείας της χώρας που δέχονται φοιτητές Ιατρικής.