Έξι περιφερειακές σύμβουλοι Πελοποννήσου εναντίον της αντιπεριφερειάρχη Άννας Καλογεροπούλου

Έξι περιφερειακές σύμβουλοι Πελοποννήσου εναντίον της αντιπεριφερειάρχη Άννας Καλογεροπούλου

 «Δεν επιτρέπονται οι ύβρεις και οι προσβολές σε προσωπικό επίπεδο»

Να ανακαλέσει όσα αναγράφει στην προσωπική της σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) για την κυρία Αντωνία Μπούζα ζητούν από την  αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού, Άννα Καλογεροπούλου, οι περιφερειακές σύμβουλοι Πελοποννήσου Τζένη  Δημητρακοπούλου, Κλημεντίνη (Κλειώ) Κορώνη-Παπαντωνίου, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Ντίνα Νικολάκου, Μαργαρίτα Σπυριδάκου και Ντία Τζανετέα.

Αναλυτικά επισημαίνουν σε κοινή τους παρέμβαση: «Στην πολιτική αντιπαράθεση επιτρέπεται η έντονη λεκτική συμπεριφορά, ενίοτε και με υπερβολές, ιδιαίτερα κατά την προεκλογική περίοδο, που συνήθως υπάρχει πολιτική ένταση. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν επιτρέπονται οι ύβρεις και οι προσβολές σε προσωπικό επίπεδο.

Μία τέτοια απαράδεκτη συμπεριφορά επέδειξε με δημόσια ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 η συνάδελφος περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης του κ. Νίκα και αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Άννα Καλογεροπούλου.

Η κα Καλογεροπούλου προέβη σε αήθη επίθεση εναντίον της πρώην υπεύθυνης Τουρισμού και αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας, συναδέλφου περιφερειακής συμβούλου της παράταξης του κ. Τατούλη, Αντωνίας Μπούζα.

Αιτία ήταν ότι η κα Μπούζα άσκησε κριτική διατυπώνοντας τη δική της πολιτική άποψη σχετικά με το επικείμενο FAM TRIP του ΤΒΕΧ Europe, το οποίο θα διεξαχθεί το Μάιο του 2023 στην Καλαμάτα.

Είναι αδιανόητο ως αιρετές περιφερειακές σύμβουλοι να αποδεχτούμε παρόμοιες απρέπειες και παρεκτροπές εναντίον μίας συναδέλφου και οφείλουμε δημόσια να κατακρίνουμε και να καταγγείλουμε συμπεριφορές που υποβαθμίζουν το θεσμό που υπηρετούμε και οδηγούν την Αυτοδιοίκηση σε απαξίωση και παρακμή.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η προσωπική επίθεση της κας Καλογεροπούλου προς την κα Μπούζα δεν είναι μία συμπεριφορά αυθόρμητη και λεκτική, η οποία προέκυψε έπειτα από έντονη πολιτική αντιπαράθεση, αλλά ένα γραπτό κείμενο το οποίο ανήρτησε δημόσια και στο οποίο προσπαθεί να μειώσει κοινωνικά και προσωπικά την κα Μπούζα.

Ζητάμε από την κα Καλογεροπούλου να ανακαλέσει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τον τρόπο που ανταπαντά στις πολιτικές απόψεις και στην πολιτική κριτική που είχε ασκήσει η κα Μπούζα, χωρίς το παραμικρό ίχνος προσωπικής αναφοράς.

Η κα Καλογεροπούλου στο κείμενο που ανήρτησε ως απάντηση στην κα Μπούζα, χωρίς φυσικά να τολμά να πει το όνομά της, έφτασε στο σημείο ακραίας προσωπικής προσβολής, αφού έθεσε τη λέξη “κυρία” σε εισαγωγικά!

(απόσπασμα από την ανάρτησή της στο fb: “Το δημοσίευμα λοιπόν που παραθέτω, αποτελεί την κατάλληλη απάντηση στην κυρία’ που έσπευσε να υποτιμήσει την προσπάθεια που έγινε για τη διεκδίκηση και τελικά ανάληψη του διεθνούς συνεδρίου της TBEX Europe, το Μάιο του 2023”).

Η συμπεριφορά αυτή ξεπερνά τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης. Οφείλει ο πολιτικός της προϊστάμενος και περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος συνεχώς αναφέρεται σε ένα δήθεν πολιτικό πολιτισμό, να της ζητήσει άμεσα να προβεί σε διαγραφή της συγκεκριμένης ανάρτησης. Οι διαφορετικές απόψεις μέσα σε ένα δημοκρατικό θεσμό από εκπροσώπους των παρατάξεων δεν πρέπει να ξεπερνούν τις κόκκινες γραμμές και πρέπει να κινούνται αυστηρά στα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης».