Φιλιατρά: Δυνατή η φλόγα της αγάπης για παιδιά κι εφήβους με καρκίνο

Φιλιατρά: Δυνατή η φλόγα της αγάπης  για παιδιά κι εφήβους με καρκίνο

Δυνατή είναι η φλόγα της αγάπης για παιδιά κaι εφήβους που μάχονται με τον καρκίνο, με κατοίκους των Φιλιατρών και ευρύτερα της Τριφυλίας, καθώς και συλλογικούς φορείς, να αγκαλιάζουν με τη συμμετοχή τους την εκδήλωση ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

Σχετικά οι συνδιοργανωτές σημειώνουν: «Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 η εκδήλωση που οργάνωσαν από κοινού στα Φιλιατρά ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών και ο Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια “Φλόγα” και τον εκπρόσωπο της “Φλόγας” στη Μεσσηνία, ιατρό Χρήστο Σίνη, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον καρκίνο παιδιών και εφήβων. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης οι τρεις ομιλητές αναφέρθηκαν στον καρκίνο, τον εθελοντισμό και τη “Φλόγα”. Συγκεκριμένα, ο παιδίατρος αιματολόγος – ογκολόγος στην Ογκολογική κλινική Παιδιών και Εφήβων ΜΗΤΕΡΑ και υπεύθυνος του Ιατρείου ΝΙ.ΚΑ., Απόστολος Πουρτσίδης, αναφέρθηκε στους παράγοντες που συμβάλλουν ώστε να αναπτυχθεί ο καρκίνος σε έναν οργανισμό και οι οποίοι σχετίζονται με το “μοντέρνο” τρόπο ζωής. Στη συνέχεια η κα Χρύσα Σταύρακα, καθηγήτρια Οικονομίας και μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού, ανέλυσε τα οφέλη του εθελοντισμού για την κοινωνία, αλλά και για τον ίδιο τον άνθρωπο που αναπτύσσει τέτοιου είδους δράσεις.

Στο τέλος των ομιλιών η κα Τρυφωνίδη Μαρία, πρόεδρος του Συλλόγου “Φλόγα” και μητέρα παιδιού με καρκίνο, ανέπτυξε το έργο και τις δράσεις της “Φλόγας”, που από το 1982 φωτίζει και ζεσταίνει τα παιδιά με καρκίνο όλης της χώρας, συμπαραστέκεται στις οικογένειες και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. “Η Φλόγα καίει και θα καίει όσο υπάρχουν παιδιά που το έχουν ανάγκη και όσο έχει κοντά της όλους εμάς”, τόνισε η κα Τρυφωνίδη, ζητώντας από να συνδράμουν το έργο της, αφού στηρίζεται μόνο στις προσφορές των απλών ανθρώπων.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ακολούθησε συναυλία ελληνικής μουσικής από ερασιτέχνες εθελοντές μουσικούς σε γνωστά  και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια των Μίκυ Θεοδωράκη, Μάνου Χατζηδάκη, Σταύρου Ξαρχάκου και Μάνου Λοΐζου. Ο Χρήστος Σίνης τραγουδώντας και παίζοντας μπουζούκι και μπαγλαμά μαζί με το γιατρό Γιάννη Γαλανόπουλο στο τραγούδι και την κιθάρα και τον οργανοποιό Δημήτρη  Χριστακόπουλο στο τραγούδι και το μπουζούκι κράτησαν με τα τραγούδια τους για ένα δίωρο το κοινό στο Πάρκο. Οι πρόεδροι Νίκος Κούρδογλου και Παντελάκη Παρασκευή τόνισαν και τη δική τους χαρά που με την εκδήλωση αυτή των συλλόγων τους συνέβαλαν στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στην προβολή του έργου της “Φλόγας” και ευχαρίστησαν τους χορηγούς της εκδήλωσης το “Apollo Resort Art Hotel”, το “Athenolia Wine Bar”, το “Βιβλιοπωλείο Αρχονταρίκι”, το “Ήχος & Θέαμα – Θανάσης Λάγαρης”, το “Οπωροπαντοπωλείο: Στου Αποστόλη”, το “Φαρμακείο Άλκη Π. Ξύγκα” και τον κ. Άκη Κατρίτση για την ευγενική χορηγία τους για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Ανάμεσα στο κοινό παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Στριμπάκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Τσαφαράς και Σταματία Αλεξοπούλου, ο πρώην δήμαρχος Γαργαλιάνων Άκης Κατρίτσης, η πρόεδρος του “Πυρσού” Μαίρη Γκότση, ο πρόεδρος των “Εν Αθήναις Φιλιατρινών” Στάθης Χαρτάλος, η πρόεδρος της Αγίας Κυριακής Μαίρη Φουντά και πολύς κόσμος.

Η πιο συγκινητική παρουσία ήταν μια νεαρή έφηβη, συνοδευόμενη από τη μητέρα της, που πλησίασε την κα Τρυφωνίδη στο τέλος της ομιλίας της, την αγκάλιασε και της πρόσφερε ένα λευκό τριαντάφυλλο. “Είναι ένα από τα δικά μας παιδιά” τη σύστησε στο κοινό η κα Τρυφωνίδη…».

Του Ηλία Γιαννόπουλου